Elektronikus szervizkönyv a Fordtól. Végre!

Mostantól nem lehet elhagyni a Fordok szervizkönyvét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem most kezdi az elektronikus szervizkönyv bevezetését a Ford, ellenben mostantól személyautóinál már csakis olyat használ.

Használt autó vásárlásakor alapvető elvárás, hogy megismerhessük az eladásra kínált példány előéletét, szerviztörténetét. A szervizfüzetekbe ugyanakkor jellemzően minimális információ kerül, legtöbbször nem derül ki, hogy pontosan milyen alkatrészeket cseréltek az egyes karbantartásokkor. Erre is gyógyír a digitális szervizkönyv, amit elsőként a Mazda vezetett be minden modelljéhez. A tulajdonos Ford is az elsők között kezdett, a 2006-ban megjelent Galaxy/S-MAX már digitális szervizkönyvet kapott, s a 2007-ben érkezett, még ma is futó Mondeo is digitális szervizkönyves volt, ma pedig a Ford összes - személyautó - modellje olyan már.
Hirdetés
Nem fordulhat elő az, hogy a szervizkönyvet elhagyják, nem fordulhat elő az, hogy márkaszervizben karbantartott modellnél egy szervizkönyv-hamisítással leplezhető legyen a kilométeróra állásának módosítása. A szervizmúlt ugyanis bármikor lekérhető, s akár postázható is a tulajdonos által, így a hiteles és részletes múltigazolással rendelkező használt Fordok piaci értéke is emelkedhet, hiszen ez is egy érv lehet a márka választásához.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    A törvény sosem fogja felülírni a fizikát! Ha elveszett az adatod b@szki, mert el fog veszni bármikor a jövőben, sőt kimondottan a ‘tiédre mennek’ majd, akkor a törvény erejével sem fogod megkapni a kókler autós iparágadtól! Totál laikus vagy a témában, jobb ha meg sem szólasz, cs€$zd meg!

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Baszod, az adatkezelést törvény szabályozza. Szerinted mennyire vagy szerencsétlen ezzel a vergődéseddel? Egy iparágat vonsz kétségbe. Hú bazeg, amikor a hülyeség szorgalommal párosul, akkor olvasunk tőled ilyeneket.

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Ilyen más márkáknál is van, pl Toyota, Egyébként meg eddig is dokumentálva voltak a szervizek, mivel ugye számla készült, számítógépes rendszerbe került. Szóval eddig is követhető volt egy márkaszervizelt autó.

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Ne hasonlítsunk egy banki rendszert a szervizek/gyárak ilyen-olyan nyilvántartásaihoz. Még a lakcímemet sem tudják változáskor minden helyen átírni, mit várhatunk tőlük?!

    Saját érdekében jobb, ha mindenki papíron, aláírással és pecséttel ellátott szervizinfókat tárol biztonságos helyen (pont úgy mint a ‘fizikai’ szervizkönyvet), mert majd ha széttárják a karjukat, hogy nem látják a gépben az adatokat, akkor lehessen mit mutogatni!
    Van már tapasztalat, hogy pl. a Toyota infókat külföldi szervizben, amikor nagy szükség lett volna rá, egyszerűen nem találták meg elektronikusan…

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Ne izgulsz, hogy a bankban a pénzed is csak számítógépen létezik? Aztán mégsem szokott csak úgy eltűnni. A zsebedből jóval könnyebb elhagyni, nem?

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Gondolkodtam, hogy hanyadik hozzászólás lesz az okoskodó, félművelt, hiperaktív fikagép hozzászólása? nem kellett sokáig várni.

    Hallottál már a folyamatos biztonsági mentések lehetőségéről? melyik bolygó melyik földrészén élsz, melyik században?

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    És amikor esetleges adatvesztés történik, akkor a tulajdonos, hogyan bizonyít? A valós adatokat ki tölti fel ismét, mi alapján?
    Sántit ez a rendszer, nem kicsit, nagyon!

  • 2017.10.29. at 11:02
    Permalink

    Bocsánat, azért ez nem olyan “egetverő” újdonság. 2013.november 29-én vettem át új Octáviámat. és már annak is csak elektronikus a szervízkönyve!

Vélemény, hozzászólás?