Már megint összetört néhány autót az Euro NCAP

Motor nélkül biztonságosabbak az autók - ezt hozta ki az Euro NCAP

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP legújabb töréstesztjén az Audi A3 e-tron és a Jeep Renegade mellett dízelmotorral és villanyautóként is szerepelt a Kia Soul.


Nem az a különleges az Euro NCAP legújabb töréstesztjében, hogy konnektoros hibrid (Audi A3 e-tron), városi szabadidő-autó, mégis igazi Jeep (a Renegade) is szerepelt benne, s mindkettő ötcsillagos lett, hanem az, hogy egyszerre adhatott számot védelmi jellemzőiről a Kia Soul hagyományos dízelmotoros változata, s a belső égésű motor nélküli, villanymotoros "EV" verzió. Vajon melyik a biztonságosabb?
Hirdetés

Nos, már a cím elárulta, az EV, amiben nincs nagy tömegű hagyományos motor. Utóbbi lábtere kevésbé deformálódott, így jobb felnőtt-védelmet mutatott az EV. A többi szempont szerint, a hátsó ülésre (természetesen biztonsági gyerekülésbe rakott) gyerekek védelme, a gyalogosvédelem és a baleset-elkerülő rendszerek terén azonos pontszámot kapott a két különböző Kia Soul. Részletes eredmények alább, az Euro NCAP 2014 eredmény a fejlécben nem elírás, az Euro NCAP az idei évre még nem hozott új szempontokat, így továbbra is a tavalyi rendszer szerint mér és oszt pontokat, százalékos eredményeket és csillagokat.
Az Euro NCAP legújabb eredményei
Euro NCAP 2014 eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Baleset-elkerülő rendszerek
Audi A3 e-tron 5 csillag 82% 78% 66% 68%
Jeep Renegade 5 csillag 87% 85% 65% 74%
Kia Soul EV 4 csillag 84% 82% 59% 56%
Kia Soul 4 csillag 75% 82% 59% 56%

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?