Álca nélkül: Range Rover Sport SVR

Nagyon nagy és nagyon gyors: Range Rover Sport SVR

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hivatalos premier előtt ímhol álca nélkül is az eddigi leggyorsabb Range Rover, a brutális Sport SVR.


A hivatalos premier pár nap múlva esedékes a Pebble Beachen, Kaliforniában, de a Range Rover sajtósai nem vártak tovább, s nyilvánosságra hozták a márka eddigi legsportosabb modelljének, a Sport SVR-nek az álca nélküli képeit. Amik önmagukért beszélnek, viszont íme pár adat és infó, hogy eltudjuk képzelni, milyen is lehet ez az USA-ban 110 475 dolláros alapáron, durván 26 millió forintért adott versenydömper.
Hirdetés


A motor 550 lóerősre húzott kompresszoros, 5,0 literes V8-as, csúcsnyomatéka 680 Nm, a váltó 8 fokozatú - áthangolt - ZF automata, az összkerékhajtás állandó. A Dinamikus Aktív Hátsó Differenciálművet is átprogramozták a jobb tapadás érdekében. A központi több kuplungos differenciálmű továbbfejlesztett nyomatékelosztóval segíti a magasabb és stabilabb kanyartempót. A fék Brembo, a sportfutómű alumíniumban gazdag - további részletek hamarosan.

Bent kéttónusú Oxford bőrkárpitos, természetesen SVR logós "sportfotelekben" lehet tespedni, a műszerfalra alumínium helyett szénszálas dekor is kérhető. A 2,3 tonnás monstrum októbertől rendelhető, s a britek 2015 első negyedévében kezdik a kiszállítást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?