5,3 másodperc alatt ugrik százra az X5 dízel csúcsmodellje

Nagyot gyorsul az új BMW X5 M50d

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A frankfurti szemlét követően a megújult BMW X5 november végén érkezik meg a márkakereskedésekbe, így november 16. után már kapható lesz nálunk is. Újdonság a három turbóval szerelt dízel M változat 381 lóerős teljesítménnyel és bődületes nyomatékkal.


Miként azt már a nyár derekán tudni lehetett, a BMW X5 M50d M Performance modellben a világ legerősebb sorhatos dízelmotorja dolgozik. A csúcsdízel futóművével, alacsony légellenállású karosszériájával és futóművével a gyártó szavai szerint a vezetés különleges élményét ígéri. Ezt akár el is hihetjük, hisz az előző generációs, benzines X5 M, illetve az ezen motorral szerelt hetes vezetése külön-külön is óriási élmény volt.
A korábbról már ismert, de sok részletével tovább finomított, soros hathengeres háromliteres és természetesen mai szokás szerint közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezésű dízelt immáron három turbófeltöltő lélegezteti, így 381 lóerőt és 740 newtonmétert ad. Erejét nyolcsebességes automatikus váltón és az xDrive összkerékhajtási rendszeren keresztül juttatja az útra. A behemót álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 5,3 másodperc alatt gyorsul, végsebességét elektronika korlátozza 250 kilométer/óránál. A beltér sportos hangulatát, alumínium betétek, M logók és kisméretű, háromküllős sportkormány fokozzák.
Hirdetés

A BMW X5 M50d szériafelszerelésként ad adaptív M futóművet, dinamikus lengéscsillapítással, valamint légrugózással a hátsó tengelyen, illetve változó áttételű, elektromos szervokormányt. Széria a 19 hüvelykes M felni is, felárért adaptív felfüggesztési és a dinamikus vezetési élményt fokozó biztonsági csomag rendelhető. A gyári sajtóanyag optimista az izmos terepes fogyasztásával kapcsolatban, állítása szerint a BMW X5 M50d kombinált fogyasztása 6,7 liter 100 kilométerenként, míg károsanyag-kibocsátása 177 gramm kilométerenként. A zöldülésben szerepet játszik a BMW BluePerformance technológia, amelynek révén (AdBlue adalékkal és nitrogénoxid-csapdás katalizátorral) a BMW M Performance modellek egytől egyig megfelelnek az Euro 6 környezetvédelmi szabványnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 23:38
    Permalink

    óóó 16-nak 😀 a 3 literes dízel automata városban bekajál 14,7-et és egy E60-asról van szó akkor egy ilyen böhöm autó 5 literes dízellel városban? 😀 nincs az a metrikus pill.fogy. mérő ami megmondja, hogy mennyi az annyi 😀 mondjuk folyamatos haladásnál a 3 literes is bekajál 7,5 litert és egy direkt sportosra tervezett nagy köbcentis motor nehezen eszik 7 liter alatt

Vélemény, hozzászólás?