Nem csak rossz lehet, áramot is termelhet az út

Napelemes út készül - sajnos nem nálunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elkövetkező öt évben 1000 km hosszan építik ki Franciaországban a napelemekkel áramot termelő úthálózatot.


A Colas cég által fejlesztett és a Francia Napenergia Intézet által létrehozott projekt keretén belül jelentősen átalakulhat az energiatermelés Franciaországban az elkövetkező öt évben. A Wattway névre hallgató napelempanelek mindössze 7 mm vastagságúak, tapadási tényezőjük pedig megegyezik az aszfaltéval.
Hirdetés
Terhelhetőség szempontjából is ellenálló, akár egy kamion tömege sem okoz problémát. Hatásfoka is jónak bizonyul, egy négy méter hosszúságú panel képes fedezni egy háztartás teljes villamosenergia-szükségletét. Ez azt jelenti, hogy az 1000 kilométeres hálózat mintegy ötmillió ember életét tudja majd zöldebbé tenni. A tesztidőszak tavasszal kezdődik, ezt követően indul teljes hosszában az építkezés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:33
    Permalink

    Hmmm… Magyarországon ezt nappal leraknák éjszaka meg ellopnák >> minden rejtett erőforrás lakóháta tetején lenne pár négyzetméter “ingyen ” napelem . Bár nekik most is ingyen van az áram elvégre csak 2 drótot kell feldobni a villanyvezetékre …

Vélemény, hozzászólás?