New Yorkban debütálhat az új Mazda MX-5

Negyedszázados pályafutását hamarosan új generációval ünnepelheti a Mazda MX-5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nagyon várjuk a legújabb Mazda MX-5-öst - főleg, hogy a végre hátsókerékhajtású, nyitott Alfa Romeo Spider alapját is adni fogja.


A legfrissebb hírek szerint a 25 éves MX-5 bár szülinapját Chicagóban ünnepelte, a legújabb verzió premierét április 16-án a New York-i Autószalonon tarthatják. A japán roadster harmadik (NC) generációja elég rég, 2005 óta piacon van, ezért megérett már a cserére. Korábban arról volt szó, hogy a kész kasztnit láthatja majd a nagyközönség New Yorkban, de most úgy hírlik, hogy a teljes autó dobogóra lesz állítva. A motorházban a legújabb 1,5 és 2,0 literes, nem feltöltött, viszont minden Skyactiv fogyasztáscsökkentő trükköt bevető - még egyszer le kell írjam - szigorúan turbó nélküli motorral.
Hirdetés


A negyedik generációs MX-5 (a tengerentúlon Miata) komponenseinek 40 százalékán fog osztozni az Alfa Spiderével, de például motorjaik teljesen mások lesznek, az Alfába a saját turbós benzineseiket fogják az olaszok beépíteni. Az MX-5 súlya megmaradhat 1000 kilogramm körül, míg fogyasztása és emissziója harmadával csökkenhet az új motoroknak köszönhetően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?