Nálunk aligha, Kínában azonban gyártani fog a Tesla

Nem csak gyárat, helyi vegyesvállalatot is alapíthat a Tesla Kínában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közelmúlt sztorija, hogy hazánk nem látta esélyét a Tesla - bejelentett - terjeszkedésének. Most viszont már az is megvan, hogy hol épít új gyárat a cég. Nem nálunk, Kínában.


Az megvan, hogy miután a Tesla megnyitotta első európai üzemét Hollandiában, Elon Musk rögtön kijelentette, hogy további bővítéseket tervez. Aztán a Portfolio.hu jól megkérdezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy tettek-e már lépéseket a Tesla felé. Először azt a választ kapták (a holland gyár nyitását követően), hogy a kormány szerint nem várható a Tesla európai megjelenése. Majd kisvártatva jött a kijelentés: "fel kell készülni a Tesla európai kapacitásbővítésére". Nem titok, hogy a szlovákok így is bőven megelőztek minket, de Elon Musk sem feltétlenül a szomszédba menne, hanem például Kínába, ahol a helyi piacra a jelenlegi költségeknél akár 30%-kal olcsóbban termelhetne.
Hirdetés

Ahhoz persze, hogy a Tesla Kínában gyárthasson, a helyi törvényeknek megfelelően kínai vegyesvállalatot kell létrehoznia. Mint azt Elon Musk nyilatkozta, egyelőre keresik a megfelelő partnert. A Tesla vezére szokása szerint igencsak bizakodó utóbbi gyors megtalálása kapcsán is, s azt tervezi, hogy akár 2-3 év múlva le is gördülhetnek az első kínai Teslák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:56
    Permalink

    nem igazán értem, akkor miért nem adják már 2 millióval drágábban….most komolyan számít az, hog 80.000 vagy 88.000 $? ezen a szinten? rivális nélkül kb? legalább kijönnének nullára

  • 2017.10.28. at 11:56
    Permalink

    Azért építenek Kínában gyárat, hogy legalább a bérköltségeken faragjanak, nem beszélve arról, hogy a kínaiak imádni fogják és sokkal többet adhatnak el belőle, mint Európában valaha. Teljesen érthető lépés volt a részükről.
    Én drukkolok nekik, bár Elon Musk részéről egy kicsivel több szerénységet várnék egy ilyen fiatal márkánál, és most elsősorban a múltkori Apple mérnökeivel kapcsolatos kijelentéseire gondolok…

Vélemény, hozzászólás?