300-zal is repeszthet az MTM Audi RS3-asa

Nem egész 4 másodperc alatt ugrik 100-ra az MTM Audija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az MTM Audi RS3 Sportbackje olyan gépezet, amely akár a komolyabb sportautókkal is képes felvenni a harcot. 4 másodpercre sincs szüksége a 0-100-as sprinthez.


Egyre több tuningcég kap kedvet ahhoz, hogy az ingolstadtiak RS3-asán faragjon egy kicsit. Az ABT és DTE Systems után az MTM is kezelésbe vette a 2,5 literes öthengeres turbómotort, melynek 367 lóerős teljesítményét és 465 Nm-es nyomatékát 435 lóerőre és 605 Nm-re növelték. Ennek a plusznak köszönhetően 0,4 másodperccel javult a 0-100 km/órás sprint, ehhez most mindössze 3,9 másodperc elegendő, és 14,1 másodperc szükséges a 0-200 km/órás gyorsuláshoz. A végsebesség pontos értékéről nincs információ, annyit lehet tudni, hogy akár 300 km/óra felett is utazhatunk vele.

A motor mellett a külsőt és a belsőt is átszabták. A 19 colos Nardo felniken Michelin Pilot Super Sport gumik feszülnek. Módosították a lengéscsillapítókat és a rugózást, emellett sportkipufogó rendszert is kapott. A fékeket szintén erősebbre cserélték, a további látványért pedig lecserélték az első és hátsó lökhárítókat, valamint karbonszálas tükörborítást is bevetettek. A beltérben MTM logós kormány, opcionálisan pedig részben karbonszálas ülés is kérhető, hogy ezzel is további kilókat takaríthassunk meg.
Hirdetés
Összességében 75 ezer eurót (kb. 23,2 millió) kóstál az A3 Sportback. Azok, akik ezt a csomagot keveslik, rendelhetnek egy komolyabbat is, amely kereken 500 lóerős teljesítményt ígér.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?