Előzetes képeken az Audi TTQ

Nem hivatalos fotón látható az Audi TTQ crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A pletykák szerint 2017-ben érkezik az Audi TT szabadidő-autó változata, amely már képzeletbeli fotón is látható.


Tavaly novemberben az Audi hivatalosan is megerősítette, hogy a TT-család egy harmadik karosszériaváltozatot fog kapni, ami minden bizonnyal egy crossover lesz. A gyártó már tavaly bemutatta a TT offroad koncepciót, amely várhatóan TTQ néven kerül majd sorozatgyártásba, valamikor 2017-ben. Az autó a TT Coupé és TT Roadster alapjaira épül, újdonságként pedig benne megjelenhet az e-quattro rendszer.
Hirdetés

A meghajtásról elöl egy belsőégésű- és egy elektromotor, hátul pedig egy másik elektromotor fog gondoskodni. A három motorral összesen 408 lóerő áll majd rendelkezésre, és három meghajtási mód közül választhatunk: elsőkerékhajtás csak belsőégésű motorral, hátsókerékhajtás csak villanymotorral és összkerékhajtás hibrid üzemmódban, melynek főként alacsony tapadású helyeken vesszük majd hasznát. A TTQ a Q3-as Audi sportosabb alternatívájaként lép piacra, emellett pedig a BMW X4-nek és a hamarosan megjelenő Mercedes-Benz GLC Coupénak kíván borsot törni az orra alá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?