Az új motorhoz nyújtott garanciát is kapnak a Porsche 911 GT3-ak

Nem kell aggódniuk a 911 GT3-asok gazdáinak, új motorjuk mellé garanciahosszabbítást is kapnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Befejeződni látszik a Porsche 911 GT3 motorhiba-kálváriája: jövő héten indul az új motorok gyártása, a vevőket garancianyújtás nyugtatja.

Másfél hónapos történet, hogy a Porsche nem csupán visszahívta a legújabb 911 GT3-asokat, hanem egyenesen arra kérte a tulajdonosokat, hogy ne használják autójukat, ugyanis azok motorja kigyulladhat - ahogyan történt is néhány példánynál. Mint kiderült, a motor egyik belső rögzítőeleme volt a ludas.
Miként azt már korábban is megírtuk, a gyár elegánsan, nem csupán motorjavítással, hanem komplett motorcserével orvosolja az ügyet az összes eddig legyártott (785) példánynál. A motorcsere szükségességéről és annak elvégzéséről minden egyes tulaj számára jár a dokumentáció, hiszen az újraeladáskor a történetigazolás fontos része lesz. Nyugtatóként az érintett vevők egy évvel nyújtott garanciát is kapnak.
Hirdetés

Az új motorok gyártása április 22-én indul, a motorcserék várhatóan májusban kezdődhetnek meg, ahogyan az elmúlt másfél hónapban szüneteltetett kiszállítások is akkor indulhatnak újra. Arról egyelőre nincs információ, hogy a korábban nyáron bevezetni tervezett 911 GT3 RS mikor érkezhet, de a korábbi hírek alapján - és logikusan is - késleltetheti a mostanra megoldott motorprobléma.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 10:21
    Permalink

    Nem csak azért adnak ám garanciát valamire mert hú de nagy márka,hanem sokszor akkor is ha tudják hogy bármi gebasz lehet velük.Egyébként ha nem is autóban de ma már lassan a nagy márkanév sem jelent semmit,hisz fogyasztói társadalom vagyunk és az a lényeg megvegyük és egy idő múlva új csali végett cseréljük a dolgainkat,direk ezért nem is készítenek már annyira tartós cuccokat.

  • 2017.10.29. at 10:21
    Permalink

    Nem úgy, mint a Toyota, amelyik megöli a használóit, kussol, letagadja a hibát, nem is cseréli a teljes fékrendszert és még plusz garanciát sem ad. Ettől prosztó márka.
    Ez a különbség.

Vélemény, hozzászólás?