A következő BMW i-modell már önmagát vezetheti

Nem túl meglepő módon a BMW is villanyautóból építene önvezetőt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Furcsa, hogy egy vezetési élményt szajkózó márka önvezető autót tervez, ám az iparág átalakulóban van, alkalmazkodni kell.


Nem elég, hogy a downsizing jegyében ma már egy BMW 330i is soros négyhengeres, motorhang nélküli BMW i3 villanyautó vagy épp művi motorhangot adó BMW i8 hibrid sportautó is létezik már. A hosszú távú jövő azonban az önvezető autóké. Mi értelme lesz akkor egy olyan márkának, melynek szlogenje a "A vezetés élménye"? Állítólag az, hogy utóbbi még jobban fel fog értékelődni. De azért persze a BMW sem kíván kimaradni az önvezető autók világából. Nem kérdés, hogy autonóm autó esetén a lehető legjobb megoldás az elektromos üzem (ugyanis itt már tényleg nincs semmiféle kötődés, érzelmi szál a belsőégésű motorosok felé). Így aztán logikus, hogy a BMW az i modellsorából, elektromos hajtáslánccal kíván majd önvezető autót hozni.
Hirdetés

Állítólag már következő modelljük, a 2020 utánra ígért, eddig természetesen csak spekulációs képen látott BMW i5 is képes lehet majd önmagát vezetni. Egy biztos, ha az elődöket nézzük, egy BMW i-modell komoly újdonságokat kell felmutasson. A BMW egyértelműen a meghökkentésre játszik villanyautóival, a menetdinamikai fölényt pedig már elsütötte az i3 és az i8.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:40
    Permalink

    igen, elég furcsának tartom en is ezt. az önvezetes meg csak teszt fazisban van, ugye most karambolozott egy tesla. de egyebkent pedig tökéletes úthalozat is kell hozza. ha aut nezem, akkor itthon soha nem lesz ilyen :D:D:D:D max autopalyan lehet majd szunditani.

  • 2017.10.28. at 04:40
    Permalink

    Pont azért vennék majd egy BMW-t, hogy ne én vezessem. Jó vicc. Nekem a vezetés nem teher, hanem szórakozás, ezek az autógyárak nagyon félre vannak tájékoztatva. Szerintem.

Vélemény, hozzászólás?