Egységesen nő a benzin és a gázolaj ára

Nemcsak a gázolaj, a benzin is drágább szerdától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az előző hét piaci változásai alapján csak a gázolajnál lehetett áremelésre számítani, végül a benzin ára is nőni fog szerdán.

[kepallobal=112629.jpg]Szerdától ismét többe kerül a benzin és a gázolaj is, a drágább helyeken akár ennyibe[/kepallobal]
Miként arról beszámoltunk, a tőzsdei jegyzésárak a benzin esetén csak minimálisan emelkedtek múlt héten, így elsősorban a gázolajnál lehetett számítani hazai drágulásra. Végül azonban nem marad ki a benzin sem az áremelésből, ugyanis nemcsak a dollárban számolt jegyzésárak nőttek a múlt héten, hanem a forint is gyengült a dollárhoz képest. Mindezek eredményeként egységesen, literenkénti 3-3 forinttal nő a benzin és a gázolaj átlagára szerdán.
A mostani emelés előtt utoljára csaknem egy hónappal korábban, április 25-én (csütörtökön), tehát a húsvétot követő héten drágultak az üzemanyagok, szintén 3-3 forinttal. Azóta azonban (a számmisztikát folytatva) három alkalommal is apadtak az árak, így hiába kezdenek azok most ismét emelkedésbe, a szerdától a benzinnél érvényes 409, a gázolajnál 414 forintos átlagár még mindig alacsonyabb lesz az egy hónappal és az egy évvel korábbinál is, s főként az egykori (~450 forintos) csúcsárnál, ami a gázolaj esetén 2012 januárjában, a benzinnél áprilisában adódott.
Hirdetés
Miként azt tudjuk, ma is lehet természetesen 450 forintos literárakkal találkozni, az egyes töltőállomások között ugyanis literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak, így a hét derekáig csak annak ajánlott tankolnia, aki útja során találkozik addig józan díjszabású kúttal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?