Vírusveszély miatt nevezik át a kis indiait

Névcsere: Zica helyett Kite lesz a Tita új kisautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fél világot rettegésben tartó Zika-vírus terjedése miatt kell átnevezze legújabb, Zica névre hallgató kisautóját a Tata.


Floridában épp ma rendeltek el szükségállapotot, miután 9 (vélhetően külföldi utazáson megbetegedett) személynél is diagnosztizálták a Zika-vírust, a Tata viszont nemrégiben még Zica néven mutatta be új kisautóját, ami kapcsán természetesen a cégvezetés is belátta: ezzel a névvel mostanság nemigen lehet sikeres. Így aztán - mint azt a gyár vezetői elmondták - felülvizsgálják a modellnév kérdését, hamarosan jelentkeznek az új elnevezéssel.
Hirdetés

Legnagyobb valószínűség szerint a korábbi munkacímnek megfelelően Kite névvel fogják majd kínálni az újdonságot, amiről ma már az is tudható, hogy 1,2 literes négyhengeres benzinmotorja 85 lóerős lesz 110 Nm nyomatékkal, 1,0 literes háromhengeres (a korábbi 1.4-es négyhengeresből származtatott) turbódízele pedig 70 lóerőt és 140 newtonmétert ad majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:36
    Permalink

    A szerencsétlen névválasztások újabb példája…Getz, Tahoe, Ronda, Budd-e(bár ezek csak nálunk viccesek)…de ott volt a Chevrolet Nova esete, ami Dél-Amerikában rosszul fogyott, mert a “no va” spanyolul azt jelenti, “nem megy”. Vagy a Pajero, ami az önkielégítésre utal, szintén a spanyolban:)

    [url]http://www.autonavigator.hu/sztori/autok_beszelo_nevvel-7901[/url]

    “Sárkány” néven fog futni? Teljesen rendben lévő kisautó, bár ez eggyel kisebb méret, mint az Indica. Amiről nekem az ugrik be elsőnek, hogy minden idők leghosszabb hátsó lámpájú kombiját kínálták belőle:)

    [url]https://www.google.hu/search?q=tata+indigo+marina+sw&biw=1048&bih=698&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiF4q3Mnt7KAhXLECwKHc01DLMQ_AUIBigB[/url]

Vélemény, hozzászólás?