Hibridként is jön az átdolgozott Toyota RAV4

New Yorkban hibridként is debütált a legfrissebb Toyota RAV4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig pár éve kapni, mégis megújult az aktuális Toyota RAV4. A változás nem csak kozmetikai, vadiúj hibrid verziót is hozott.


A megújult RAV4-est elsőre ki lehet szúrni, hiszen az orra feltűnően megváltozott a 2013-óta kapható modelléhez képest. A negyedik generáció fészliftje a New York-i Autószalonon debütált. Nagy alsó légbeömlőt, kisebb lámpákat és új hűtőrácsot kapott a RAV4. Természetesen a farrészen is van változás és ahogy ez ilyenkor lenni szokott megjelennek új színek a palettán és átrajzolták a könnyűfémfelniket is. A Toyota ígérete szerin javult a beltér minősége: puhább plasztikokat lehet ezentúl nyomkodni.
Hirdetés


Változott a műszerfal, beépítettek még egy usb, meg egy 12 voltos csatlakozót és - ha hiszik, ha nem - nagyobbak lettek a palacktartók. Amennyire vicces ez így leírva, annyira okos a gyakorlatban, jó hogy a Toyota az efféle felhasználói kritikákat is alapul vette a kocsi továbbfejlesztéséhez. A RAV4-ből ezentúl lesz egy sportosabb kivitel, a megszokottnál kicsit keményebb futóművel és hozzá passzoló morcosabb hűtőráccal, sportülésekkel, meg 18 colos felnikkel. A ráncfelvarrással bekerült az autóba a Toyota legújabb vezetéstámogató biztonsági rendszere, a Toyota Safety Sense.

A kozmetikai változásoknál nagyobb kunszt, hogy bemutatták a RAV4 hibrid változatát. A Toyota és a Lexus hibridkínálatában a hibrid NX alatt foglal helyet az újdonság. Egyelőre még pontos menetadatokat nem tudni az újdonságról, de a Toyota ígérete szerint ez lesz a legfickósabb változat. A benzinmotorja 2,5 literes négyhengeres, a kiegészítő villanyhajtással akár összkerékhajtással is tud üzemelni a hibrid RAV4. A váltó a szokásos eCVT nevű, ami egy bolygóműves szerkezet. Az alaptípushoz képes gazdag felszereltségű és egyedi részletekkel bíró hibrid verzió őszre várható a kerekesedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?