Rosberg továbbra is legyőzhetetlen

Nico Rosberg nyerte a Forma-1-es Orosz Nagydíjat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szocsi Forma-1-es Orosz Nagydíjon is a világbajnoki pontversenyben élen álló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája győzött, s ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.


A rajtnál Rosberg kiválóan jött el, magabiztosan tartotta meg a vezető pozíciót, Räikkönen pedig egy remek manőverrel átvette a második helyet honfitársától, Valtteri Bottastól. A hetedik helyről startoló Sebastian Vettelt közben az első kanyarban hátulról meglökte a hazai közönség előtt szereplő Danyiil Kvjat.
Hirdetés

A német emiatt defektet kapott, majd Kvjat a következő kanyarban is nekiment hátulról, ezért Vettel megpördült, s a gumifalban kötött ki. A baleset miatt a műszaki mentés idejére bejött a pályára a biztonsági autó, amely aztán a harmadik körben hagyta el az aszfaltcsíkot. A Safety Car távozása után Rosberg maradt az élen, Bottas viszont visszavette a második helyet Räikkönentől, akit aztán néhány körrel később az időközben a 10. pozícióból felkapaszkodó Hamilton is megelőzött.
Az első kerékcserék után Rosberg az élen maradt, Hamilton viszont feljött a második helyre, mivel a boxkiállása után egyből megelőzte Bottast, akit aztán Räikkönen is lehagyott. A befutóhoz közeledve Rosberg és Hamilton között 13 másodpercről 7,5-re csökkent a különbség, ám a brit címvédőt a Mercedes-csapat a 37. körben arról tájékoztatta, hogy az autója hűtőrendszerével probléma van.
Räikkönen közben magabiztosan őrizte a harmadik pozíciót. Hamilton a műszaki meghibásodástól tartva úgy tűnt, visszavett a tempóból, így Rosberg előnye ismét nőni kezdett, a leintésig pedig már semmi nem veszélyeztette a győzelmét.
Végeredmény, Orosz Nagydíj, Szocsi (53 kör, 309,745 km, a pontszerzők)
  1. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:32:41.997 óra
  2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 25.022 másodperc hátrány
  3. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 31.998 mp h.
  4. Valtteri Bottas (finn, Williams) 50.217 mp h.
  5. Felipe Massa (brazil, Williams) 1:14.427 perc h.
  6. Fernando Alonso (spanyol, McLaren) 1 kör h.
  7. Kevin Magnussen (dán, Renault) 1 kör h.
  8. Romain Grosjean (francia, Haas) 1 kör h.
  9. Sergio Perez (mexikói, Force India) 1 kör h.
  10. Jenson Button (brit, McLaren) 1 kör h.

Leggyorsabb kör: Rosberg
Pole pozíció: Rosberg

A vb két hét múlva folytatódik Spanyolországban.
A vb-pontversenyek állása 4 futam után (még 17 van hátra)
Pilóták Pontszám Csapatok Pontszám
1. Rosberg 100 1. Mercedes 157
2. Hamilton 57 2. Ferrari 76
3. Räikkönen 43 3. Red Bull 57
4. Ricciardo 36 4. Williams 51
5. Vettel 33 5. Haas 22
6. Massa 32 6. Toro Rosso 22
7. Grosjean 22 7. McLaren 10
8. Kvjat 21 8. Force India 8
9. Bottas 19 9. Renault 6
10. Verstappen 13

Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:37
    Permalink

    Sajnos a Gerhard Bergerrel készített interjú teljesen hazavágta a futam nagy részét. Miközben azt az idegesítő, motyogó, érthetetlen, egymás szavába vágó angol-magyar vegyesfelvágottat hallgattam, végig imádkoztam, hogy legyen már vége, Bergert meg küldjék el sétálni… Tegyék be legközelebb az ilyen interjúkat a Forma-1 Magazinba, ne a futam élvezhetőségét tegyék tönkre vele.

Vélemény, hozzászólás?