Olcsóbb lett, új motort kap a Nissan X-Trail

Nissan X-Trail: mostantól benzinmotorral is kapható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig csakis 1.6-os turbódízellel lehetett rendelni a tavaly debütált harmadik generációs Nissan X-Trailt, már benzinessel is, 1.6-os turbóval.


A tavaly debütált harmadik generációs Nissan X-Trail eddig csakis 1,6 literes, 130 lóerős dCi turbódízellel volt elérhető. Most 1,6 literes, DIG-T 160 elnevezésű, valójában azonban 163 lóerős turbós benzinmotorral bővült a kínálat. Ezzel nem csak erősebb kivitelben, olcsóbban is elérhető lett az X-Trail, ami benzinmotorral azonban csakis fronthajtású lehet.
Hirdetés

Az Euro 6-os normákat teljesítő motor 163 lóereje mellé 240 Nm (2000-4000 1/perc fordulaton elérhető) nyomatékot, 9,7 másodperces 100 km/órára gyorsulást és akár 200 km/órás végsebességet ad, ezzel a legdinamikusabb variáns. Fogyasztási értéke is kedvező: a gyári vegyes érték 6,2 l/100 km, a kilométerenkénti szén-dioxid emisszió 145 g/km az akár hétülésesként is rendelhető SUV-val. Az új benzinmotorral az X-Trail félmillió forinttal olcsóbb, mint a dízellel, 6 490 000 forinttól, a megszokott Visia, Acenta, Tekna felszereltségekkel kapható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?