Áremelés fenyegeti a dízeleseket

Nőhet a gázolaj ára, a benzin ára sanszosan nem változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csaknem hónapnyi áresés után emelkedést mutatnak az üzemanyagárak. A benzinnél töltőállomási drágulás még nem várható, a gázolajnál igen.

[kepallobal=319886]Gázolajból érdemes lehet előre tankolnia, jövő héten drágulhat[/kepallobal] Április vége óta hétről hétre apadnak az üzemanyagárak, az e hét közepétől érvényes (a 95-ös benzinnél 406, a gázolajnál 411 forintos) átlagárak mellett az olcsóbb kutakon mindkét üzemanyagfajta megcsíphető 400 forint alatt. A gázolajosoknak javallott is a tankolás - számos helyen a hétvégi díjszabás kedvezményes, így még ma ajánlott tölteni (amennyiben utunk amúgy is kedvező díjszabású kút mellett visz). A következő héten ugyanis a nemzetközi árak emelkedése miatt itthon is drágulás várható a töltőállomásokon - leginkább a gázolajnál.
A benzin dollárban számolt átlagos jegyzésára ugyanis minimális, mindössze 0,1 százalékos emelkedést mutatott a héten, míg a gázolajnál 0,8 százalékos drágulás látható. Ehhez jön még, hogy fizetőeszközünk, a forint is kevesebbet ér 0,6 százalékkal a dollárhoz mérten, mint egy héttel ezelőtt. Így a benzinnél is 0,7, míg a gázolajnál 1,4 százalékos ártöbblet látható. A korábbi árváltozásokat alapul véve a benzin esetén aligha várható a töltőállomási árak korrigálása, míg a gázolajnál valószínűsíthető egy 2-3 forintos emelés, mely eredményeként az átlagár 414 forintig emelkedhet.
Hirdetés
Előre tankolnia tényleg csak annak érdemes, aki olcsó kút mellett halad el, a töltőállomások között ugyanis a heti árváltozások mértékénél sokkalta jelentősebb, 30-40 forintos árkülönbségek is adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?