Kínában tovább javíthat Michelisz

Norbi a negyedik helyről startol a WTCC második kínai futamán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Peking után Sanghaj, Michelisz Norbi pedig ezúttal a negyedik legjobb időt futotta, múlt héten Pekingben ötödik és hatodik helyen végzett.

Az előző, a versenyeredmények helyett sokkal inkább a balesetekről szóló hétvégét követően a WTCC Peking után Sanghajban folytatódik. Az időmérőkön Michelisz Norbi (Zengő Motorsport, Honda Civic) autójának beállításával folyamatosan javult. Az első szabadedzés a nyolcadik helyet hozta Norbinak, majd az időmérőn ügyesen taktikázott a csapat, megvárta, amíg a többiek felszárítják az előtte épp esővel áztatott pályát, majd Norbi első hellyel nyitott. A Q2-ben ötödik lett, ezzel épp bejutott a Q3-ba, ahol már csak az öt legjobb versenyző indulhat. Norbi az egyedüli hondás, illetve nem citroënes volt az amúgy a Citroën házibajnokságának is tekinthető Q3-ban.
Hirdetés

Norbi korábbi saját idején 2 tizedmásodpercet tudott javítani, mivel Loeb vétett utolsó körében, ő a (nem gyári) hondás Norbink mögé került. A mi fiúnk tehát Sanghajban az első futamon a negyedik helyről, a másodikban a szabályoknak megfelelően a hetedikről startolhat. A pole a bajnokságban is élen álló Lópezé, a második helyről a helyi Ma Qing Hua, a harmadikról Yvan Müller indulhat Norbi előtt - kivétel nélkül Citroënnel. Ha a legjobb hondásnak számító magyar ugyanazt hozza, mint múlt héten Pekingben, ahol az első futamon hatodik helyről hatodik, majd a másodikban ötödikről ötödik lett, akkor a pontversenyben simán előreléphet az ötödik helyre, hiszen már most a hatodikon áll a Q2-ben szerzett 2 pontjával. A futamok 8:45-kor kezdődnek, élő közvetítés már 8:35-től az Eurosporton, lehet drukkolni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?