Az Aston Martin még egy kicsit Mercedesebb lesz

Növeli a Mercedes-Benz az Aston Martinból vásárolt részesedését

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Öt százalék német tulajdonrésszel a jövőbeli szorosabb együttműködésüket készíti elő a német Mercedes-Benz és az angol Aston Martin.


A partnerségi viszony elmélyítése jegyében a Daimler konszern újabb százalékot vásárolt az Aston Martinból. Öt százaléknyira növelt részesedése lehet az alapja a jövőbeli együttműködésüknek. A német-angol szövetségről már volt szó korábban is, most viszont minden jel arra utal, hogy megtették a kooperációhoz szükséges kezdeti lépéseket. Az együttműködés első mozzanata, hogy a Mercedes AMG sportrészlege által kifejlesztett új V8-as turbómotort megkapja az Aston Martin is.
Hirdetés

A németek ezen felül elektromos részegységeket és más alkatrészeket is fognak szállítani az angol sportkocsigyárnak, végül platformokat is meg fognak osztani. A Maybach feltámasztása és a Lagonda márkanévvel közös alapra hozása nem fog összejönni, viszont a már ezerszer hírbe hozott Mercedes alapú Aston SUV 2017-re gyártásba kerülhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?