Zöld utat kaptak a BMW villanyautói

Novembertől Magyarországon is elérhetőek a BMW i modellek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW i3-assal és az i8-assal nem csupán két új modellel, hanem az i almárkával is bővül novembertől a BMW magyarországi kínálata.


November 1-jétől a BMW Group Magyarországon is kínálja az i modellsort, azaz almárkát. A BMW i3 teljesen elektromos és a BMW i8 hibridhajtású autókat hivatalos forrásból elsőként a Wallis Motor Duna budapesti márkakereskedésében lehet megrendelni, ahol egy 100 m2-es területű BMW i szalonrészen két, csak az i modellekkel foglalkozó munkatárs, köztük egy az érdeklődőknek részletes termékinformációt átadó ún. „Product Genius” szolgálja ki a kuncsaftokat. A 2001-ben nyílt és pár hete teljes körűen felújított Könyves Kálmán körúti szalon mellett hamarosan egy mobil kereskedelmi csatornán keresztül Magyarország teljes területén elérhetővé válnak az innovatív személyautók: az ügyfelek, az erre hivatott ügynökkel egyeztetve, otthonuk vagy munkahelyük közelében próbálhatják ki a BMW i termékeket, illetve a vásárlásra is sor kerülhet ily módon. A karbonszálas műanyag karosszériás, környezetkímélő nagyvárosi járművek kiskereskedelmi árát a következő hetekben jelenti be a magyarországi BMW leányvállalat. Németországban az i3-as 34 950, az i8-as 126 000 eurótól kapható, azaz 11, illetve 40 millió forint körüli alapárakat várhatunk. „A BMW i a prémium színvonalú egyéni közlekedés jövőjét jelenti. Ahogy műszakilag is elébe mentünk a jövőbeli fejlesztéseknek, ügyfeleink felé is közelebb lépünk azzal, hogy a nekik alkalmas helyszínen keressük fel őket új modelljeinkkel” – nyilatkozta Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

A piacra lépéssel egy időben a BMW i modelleket érintő szervizszolgáltatások is elindulnak. Egyelőre négy hivatalos BMW márkaszervizt nevezett meg az importőr: a jó lefedettség érdekében a Wallis Motor Duna mellett a budaörsi Rack Autó, a győri Leier Autó és a debreceni Magisz márkakereskedések szervizei állnak majd az ügyfelek rendelkezésére, amelyeket jövő tavaszig további hivatalos szervizlehetőségek egészítenek ki.
Hirdetés

A BMW i almárka kínálata
BMW i3: elektromos prémium kisautó a nagyvárosi közlekedéshez
A BMW i almárka első modelljeként az i3 2013 júliusában mutatkozott be. Egyszerre nyújtja a márkától megszokott sportosságot és egy négyüléses prémium kompakt hatékonyságát, mindezt abszolút tisztán. Az innovatív járműtechnológiával megtervezett utascella szénszálas erősítésű műanyagból készült, amely amellett, hogy könnyű, egyszerre stabil és biztonságos is, ráadásul tágas utasteret kínál. A BMW i3 a mindennapos közlekedés során 130-160 kilométer hatótávval rendelkezik, amely az ECO PRO illetve az ECO PRO+ üzemmód használatával további 20-20 százalékkal növelhető. A BMW i3 mindemellett kívánságra hatótáv-növelő technikával (Range Extender) is felszerelhető, amely egy 34 LE teljesítményű, kéthengeres benzinmotor segítségével menet közben mindvégig állandó szintre emeli az akkumulátor töltöttségi állapotát, így a hatótáv összességében akár a 300 kilométert is elérheti. Az autóban alkalmazott LifeDrive struktúra szerinti egyedülálló jármű-architektúra, a BMW eDrive keretében az elektromos motor, a teljesítmény-szabályzó elektronika és a nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátor egyaránt a BMW Group saját fejlesztése és gyártása. Az i3-nak ugyanakkor magyar vonatkozása is van: a Lipcsében készülő modell váltóházát a békéscsabai Csaba Metál üzemében öntik.
BMW i8: a jövő sportautója kétliteres fogyasztással
A BMW i almárka második modellje a BMW i8, amely a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszert az i3-hoz hasonlóan szénszál-erősítésű műanyag utascellával, a motorok számára kifejlesztett speciális alumínium vázszerkezettel, valamint fejlett elektromos töltéstárolóval és futóművel kombinálja. A 2+2 üléses sportautó a vezetés egy teljesen új élményét nyújtja: miközben összesen 362 lóerős maximális teljesítményével álló helyzetből 4,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, átlagfogyasztása csupán 2,1 l/100 km, károsanyag-kibocsátása pedig mindössze 49 g/km. Az i8-as modellben alkalmazott plug-in hibrid hajtásrendszer az EfficientDynamics stratégia legújabb mérföldköve: a BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt háromhengeres benzinmotor és a BMW eDrive technológiát alkalmazó villanymotor kombinációja. Az 1,5 literes, 231 lóerős és 320 Nm forgatónyomatékú benzinmotor egy hatsebességes automataváltón keresztül a hátsó kerekeket, míg a 131 lóerős és 250 Nm forgatónyomatékú elektromos motor egy kétfokozatú automataváltón keresztül az első kerekeket hajtja. A BMW i8 tisztán elektromos meghajtással akár 120 km/órás sebességre és 37 kilométeres hatótávolságra képes. COMFORT módban az intelligens energiagazdálkodás a belsőégésű motort és az elektromos motort optimális terhelés-megosztás szerint működteti, így a hatótávolság akár 600 kilométerre nő az EU-tesztciklus mérései szerint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 02:49
    Permalink

    Ez még a hülyének is megéri. Veszek is mindegyikből, az i8-ast én hajtom majd, az i3-ast meg az asszony. Végre elfelejthetem a csúnya benzin és dízel szörnyeket, ja és a tömegközlekedést is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?