Már igényelhető a zöld rendszám

Nyílik a buszsáv a villanyautók előtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jedlik Ányos Klaszter beszámolója szerint egyes kormányhivataloknál már igényelhető a zöld rendszám. Elkészült az első próbanyomat is.


Korábban beszámoltunk már arról, hogy júliusban egyértelművé tette a kormány: egyetért a villanyautók terjedését célzó Jedlik Ányos Tervvel. Akkor még úgy tudtuk, a belügyminiszter szeptember 30-ig kell döntsön a villanyautók megkülönböztető jelzéséről. Most viszont úgy tűnik, a korábban meg nem erősített hírekben elhangzott zöld színű rendszámot kaphatják majd meg. Miként azt a Jedlik Ányos Klaszter írja, a vonatkozó jogszabályok módosításával minden akadály elhárult, hogy a villanyautókat a környezetkímélő járművek jelölésére használható zöld alapszínű különleges rendszámtáblával szereljék fel, azokat már igényelni is lehet egyes kormányhivatalokban.
Hirdetés
A zöld rendszám szolgáltat majd jogalapot a különböző kedvezményekre - például a buszsávok használatára, vagy az ingyenes parkolásra. Az elektromobilitás széleskörű elterjesztése érdekében létrehozott Jedlik Ányos Klaszter munkacsoportjai szeptember 30-ig teszik le a Kormány asztalára az elektromobilitást elősegítő ösztönző csomagra vonatkozó javaslatukat, amely már konkrét törvénymódosítási ajánlást is tartalmaz. A cél, hogy 2020-ig – az uniós irányelvekben megfogalmazott céloknak megfelelve – Magyarországon a forgalomban lévő autók mintegy 1,5%-a elektromos legyen. Bár a zöld rendszám alapvetően a kedvezményekről fog szólni, nem lesz ingyenes, ára állítólag a kék oldalsávon túl fekete-fehér táblákénál magasabb lesz, az pedig egyelőre jó kérdés, hogy a sárga rendszámos elektromos taxik milyen plakettet kapnak majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:40
    Permalink

    De amióta az vagy szedted meg magadat!! nemrég még a Trabantot is imádtad most meg bunkóságodban sértegetni azt tudsz de olvasni már??
    Nem leírtam hogy a Felcsúti házától a stadionig kisvasutat épít..igaz lehet hogy elektromosat…

  • 2017.10.28. at 14:40
    Permalink

    Mondjuk egy percig sem volt kérdéses de azért jól megerősítetted, hogy nem áltál a sorban érte egyáltalán.

    Akikről Te beszélsz azok a lopott milliókból nem elektromos autót fognak venni ugyanis olyan hülyék, hogy azt sem tudják mi az.
    Én meg kb. azóta vagyok orbánc seggnyalója amióta a koromdízelek nagy pártolója. Nem nagyon van rá szó, hogy hogyan lehet ennyire brutálisan mellé lőni mint ahogyan neked sikerült most. 🙂

  • 2017.10.28. at 14:40
    Permalink

    Bizony még orbánc se…nyalói is hozzászólnak.
    A lopott millióikkal megvehetik a legmodernebb autókat de ne a szegényeket becsméreljék
    akiknek nem új autóra de kenyérre is alig van !!
    Igaz most már 1 milliárdért kisvasutakkal közlekednek mint példaképük!

  • 2017.10.28. at 14:40
    Permalink

    Az öreg csühös dobja ki a kukába a 100 éve elavult hulladékát és vegyen elektromos autót. Akkor egy kicsit jobb levegőben dekkolhat a dugóban vele.

  • 2017.10.28. at 14:40
    Permalink

    Az a gazdagok kiváltsága hogy kevesebb szemetet lélegeznek be vagy mindenkié? Vagy az elektromos autóba nem jut be az idióta koromdízelesek korma szerinted?
    Amikor a gondolkodást osztották nem sikerült sorba állnod ugye?

Vélemény, hozzászólás?