Új Audi TT Roadster Győrből – Orbán Viktor is beleült

Orbán Viktor szerint Magyarország elképzelhetetlen az Audi nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkezdődött a legújabb győri Audi, a harmadik generációs TT Roadster sorozatgyártása. A gyártót Orbán Viktor is méltatta.


Mától az Audi Hungaria gyártósorairól gördül le a legújabb Audi TT Roadster. Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke indította el a sorozatgyártást Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere valamint a politikai és gazdasági élet képviselőinek jelenlétében. Az A3 Limousine, A3 Cabriolet és TT Coupé után ezzel a negyedik modell sorozatgyártása kezdődött meg az Audi Hungaria új járműgyárában. „Az Audi TT Roadster gyártásának elindításával az Audi Hungaria tovább szilárdítja pozícióját az egész világot átfogó termelési hálózatunkban“ - mondta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke.
Az Audi 2013 júniusig a már meglévő motorgyártását teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyártással bővítette. Az azóta eltelt időszakban az új járműgyárban több mint 100 000 autó gördült le a gyártósorról. Mintegy 4 000 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria új gyártóterületén, akik a vállalat 2010 óta felvett több mint 5 000 munkatársának jelentős részét teszik ki.
Hirdetés
Az üzemet, illetve a gyártót Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is méltatta: „Magyarország ma már elképzelhetetlen az Audi nélkül, ahogy a járműkonszern is elképzelhetetlen itteni tevékenysége nélkül“ - hangsúlyozta Győrben. Tény, hogy a német konszernnek 1986 óta van magyar beszállítója, azóta van egy kis "hazai" minden négykarikásban, egyre több autóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 00:43
    Permalink

    Javaslom az Audi vezetőségének, hogy ne sűrűn szerepeljenek együtt a fotókon ezzel a felcsúti farokkal, mert rontják a saját és az Audi renoméját.

Vélemény, hozzászólás?