Új Honda Jazz – Párizsban koncepcióként látható, nálunk már most

Párizsban debütál a teljesen új Honda Jazz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minimális méretnöveléssel, eredeti koncepcióját megtartva, de teljesen új modellként érkezik a Honda Jazz harmadik kiadása.


Bár a Honda még csak prototípusként említi a Párizsi Autószalonon kiállításra kerülő, első képeivel most megmutatott új Jazzt, már most készpénznek vehető, hogy a jövőre piacra lépő szériamodell nemigen fog különbözni. Hasonlóan koncepciómodelljéhez hasonló fizimiskával érkezett a mostani Civic is, illetve az azonos alapokra épülő, Európán kívül már kínált legfrissebb Fitt is épp úgy néz ki, mint a Jazz tanulmánya.
Hirdetés

Minimális, 15 milliméteres hossznöveléssel (3915 mm-rel) és 30 mm-rel növelt (2525 mm-es) tengelytávval, de teljesen új karosszériával, a korábbinál is tágasabbnak mondott utastérrel jön a Jazz harmadik generációja. Marad a Civic és a nemrég megmutatott új HR-V esetén is alkalmazott, a padlólemez közepére tett üzemanyagtank és természetesen a sokféleképp hajtogatható, fel is állítható Magic Seats ülésrendszer is.
Áthangolt felfüggesztéseivel a korábbinál kényelemesebb futást, új 1,3 literes i-VTEC motorjával (alapáron 6 fokozatú kézi, felárért CVT váltójával) szerényebb fogyasztást és emissziót, még a mostani 1.4-esnél megszokottaknál sem rosszabb menetdinamikát ígér az új kiadás. A teljes leleplezés október 2-án esedékes, a szalonokba azonban csak jövőre várhatjuk az új Jazzt. A kínálat egyetlen benzinesét idővel vélhetően a második generációnál látott módon hibrid hajtáslánc is kiegészíti majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?