Új “crossovereket” villant a Dacia

Párizsban debütálnak: Dacia Lodgy Stepway és Dacia Dokker Stepway

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Háromtagúvá bővül a Dacia Stepway-kínálata, hiszen a Sandero után a Lodgy és a Dokker is kapható lesz crossoveres köntösben.


A Duster fényes sikeréhez és a Logan/Sandero eladásaihoz képest a Lodgy/Dokker páros nálunk legalábbis nem jött be annyira a Daciának, és a márka párizsi újdonságai sem fognak tarolni, de. De a Sandero Stepway nyomdokain szabadidő-autósított Lodgy Stepway és Dokker Stepway feltétlen színesebb jelenség a mezei - akár hétüléses - Lodgy egyterűnél és a kétüléses haszonjárműként vagy ötüléses személyautóként rendelhető tolóajtós Dokkernél.
Hirdetés


A hasmagasságuk minimálisan emelt, ködlámpák, ezüstös tükörházak, fekete és ezüstös műanyag dekorok, kívül-belül feliratok vannak meg trendi tetősínek, a felnik pedig 16 colos szürke könnyűfémek. A képek (Azurite) kékje egyedül a Stepway verzióké, további négy szín választható még. Bent kék-fekete a hangulat, a benzinmotor 1.2 TCe 115 lóerővel, a dízel a Dokkernél 90, a Lodgynál 109 lovas 1.5 dCi. Az alábbi videókban mozgás közben is megcsodálhatóak némi lifestyle-körítéssel, hogy itthon forgalmazzák-e majd őket és milyen áron, még nem tudni.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 02:37
    Permalink

    Kedves Kántor István!
    Az ő személyes névmás, vagyis, az elnevezésének megfelelően, személyek esetében használjuk. Ha tárgyakról van szó, mint például egy autóról, akkor a főnévi mutató névmás – ez, az – a nyelvileg helyes választás. Annak, aki ennyivel sincs tisztában, nem kellene újságírással foglalkoznia. Még az interneten sem.

  • 2017.10.29. at 02:37
    Permalink

    Na, erre mondják, hogy ízlések és pofonok. Nekem pedig az általad említett két típus piszkosul bejön… 🙂 Ez van. Nyilván, a tervezés során azért szokták szondáztatni a CÉLKÖZÖNSÉGET és az ő véleményük a mérvadó, szóval valakinek biztosan tetszik a világ legrondább autója is, legalábbis a populáris kategóriákat tekintve. Én pl. a sokak által kedvelt Astratól (de mondhatnám bármelyik mai Opel modellt) tudnék sírni, na nem örömömben, borzasztóan feminin autó számomra… Mindegy, ettől szép a világ és ezért van – szerencsére – ennyiféle autó… 🙂 E fenti két modell szintén nagyon tetszik, azonnal elfogadnám bármelyiket.

Vélemény, hozzászólás?