A SEAT is bemutatta terepkombiját: itt a Leon X-Perience

Párizsban debütált a SEAT Leon X-Perience

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sógorság és a komaság jegyében SEAT néven is bemutatták a Volkswagen Golf Alltracket. A Leon X-Perience lesz az új spanyol crossover.


A SEAT megmaradása szempontjából az lenne a legfontosabb, hogy a ma népszerű crossover kategóriában indíthassanak végre valami versenyzőt. A Leon X-Perience megint csak egy elég gyenge próbálkozás, mert bár kategóriák közti öszvér ez is, de csak terepkombi. Ahelyett, hogy a Golf Sportsvan alapjain kihoztak volna valami egyterűsebbet, a korábban már beharangozott Leon ST alapú terepkombit állították ki a Párizsi Autószalonon. Az öreg Altea leváltásáig a SEAT-nak nincs új, mai divat szerinti, hagyományos kategóriák közötti modellje. Most talán az X-Perience megszólíthat egy olyan vevőréteget, ami eddig más márkát választott. Mint ahogy a sima Leon is egy Golf, ez az autó is a Golf Alltrack klónja. Csak a külsőségekben van különbség, a két autó műszakisága is megegyezik.
Hirdetés


A Leon X-Perience is megemelt hasmagassággal, Haldex rendszerű összkerékhajtással érkezik. Benne is az 1.8-as, 180 lovas TSI az egyetlen elérhető benzines, ami mellett háromféle dízelt lehet választani 110 és 184 lóerő között. Mindnél alap a start-stop rendszer és a hatfokozatú kézi váltó helyett DSG automatát is lehet kérni felárért. A beltérben újdonság a jobban felszerelt változatokhoz elérhető barna alcantara kárpit. Ezt leszámítva ugyanazt tudja a terepkombi, mint az eddig ismert változat: alapból 587, bővítve 1470 literes csomagtartót. A Leont X-Perience terepkombit már heteken belül meg lehet rendelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?