Öt éve nem tapasztalt szintre esnek az üzemanyagárak

Pénteken is nagyot csökkennek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagárak apadása, péntektől rég nem látott árszinten tankolhatunk. Fordulat, hogy ezúttal a benzin ára esik jobban, nem a gázolajé.


Míg december eddigi része a dízeleseknek kedvezett, hiszen a gázolaj ára a benzinénél jelentősebben csökkent, pénteken fordulat következik: most a benzin kapja a jelentősebb ármérséklést. A MOL a hét (a szombat miatt) utolsó előtti munkanapján a 95-ös átlagárát 6, a gázolajét 5 forinttal csökkenti.
Hirdetés

Az újabb, nem is szerény mínusszal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti átlagára péntektől egyaránt 328 forint lesz - több mint 5 éve nem tapasztalhattunk ilyen kedvező szintet. Természetesen továbbra is igaz a kitétel, hogy az egyes töltőállomások között akár literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak, így aztán az átlagosnál jelentősebb ármérséklés ellenére sem csak a tankolás idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:05
    Permalink

    Ma én is meglepődtem. Őszintén szólva nem nagyon követem a benzin árát, mert – szerencsére – mindig a céges kártyával tankolok. Akkor döbbentem meg, amikor hazaérve otthon bevezettem a számlát a kötelező könyvelésbe, kevesebb volt, mint 17 ezer, pedig 51 litert tankoltam. Akkor nézem, hogy, literenként 325 forintért tankoltam (még olcsóbb volt, mint itt írják) egy budapesti MOL kúton, ami ráadásul Budán egy elég frekventált helyen van. Tényleg régen volt ilyen olcsó.

Vélemény, hozzászólás?