A Toyota GT 86 olyan, mint a videojáték

PlayStation-csatlakozást kínál a Toyota GT 86 új telemetriai rendszere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Japánban rendelhető Sport Drive Logger poénja, hogy a Toyota GT 86 rögzített menetadatait visszajátszhatjuk a Gran Turismo 6 játékban.


Ha egy autó már kicsit is alkalmas a versenypályára, akkor biztos ki is fogják vinni a tulajdonosok. A Toyota GT 86 ráadásul nagyon kívánja, hogy időről időre rendesen meghajtsák. Remek vezethetőségével nálunk is nagy kedvenc, majdnem akkora, mint a Mazda MX-5.
Hirdetés
A Toyota ezt a potenciált kihasználva hozta ki legújabb fedélzeti elektronikáját. A Sonyval együttműködve fejlesztették ki a menetadatokat rögzítő Sport Drive Logger telemetriai rendszert. A napközben loggolt adatokat egy pendrive-val át lehet rakni a PS3 konzolra, és az azon futó Gran Turismo 6 játékkal külső-belső szemlélőként is újrafuthatóak a körök. Nem csak a pályarekord élhető át újra, de a hibák is rekonstruálhatók így. A kocsi összes fontos adatát eltárolja, így helyzetét GPS alapján, a pedál- és kormányállást, a fordulatszámot és a sebességfokozatot, ahogy a tempót is. Ezekből aztán a játékban megszokott jó minőségű virtuális képet kapunk természetesen több nézetben. A rendszer extraként egyelőre csak Japánban rendelhető, és ráadásként a Fuji, Tsubuka és a Suzuka pályákhoz segédletet is tartalmaz. Várhatón több pálya is meg fog jelenni hozzá, ahogy bevezetik Amerikában és Európában is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?