Véletlenül leplezte le a Porsche a legerősebb Caymant

Porsche Cayman GT4: a legrosszabbul őrzött titok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche nem erősítette meg a legerősebb Cayman, a GT4 érkezését, amerikai aloldalán viszont véletlenül megmutatta.


Tavasszal és nyáron már kémfotók és kémvideók tucatja járta be az autós sajtót, de akkor még csak pletyka szinten járt a 450 lóerősnek emlegetett Cayman GT4. A Porsche most nem direkt, de hivatalos csatornán lőtte le a poént: lesz ilyen változat. A lementett kép a márka észak-amerikai oldaláról való, az ott kínált vezetői tréningeknek szentelt Driving Experiences aloldalról. Jelenleg csak a Cayennhez kínálnak 350 dollárért egy 3 órás off-road képzést, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy korábban a kiválasztható termékek között megjelent a Cayman GT4 is. Ezzel nem a legügyesebb formában, de tulajdonképpen elismerték, hogy lesz ilyen autó.
Hirdetés

A Cayman GT4 motorja 3,8 literes boxer hatos lehet és a pletykák szerint dupla turbós feltöltéssel lesz képes 450 lóerő ladására. Ezzel jóval erősebb lenne a 340 lóerős GTS-nél, de ha a 911-es, akkor a Boxster és a Cayman is lehet alapból turbós, így az egész sorozat megerősödhet. A GT4 lesz a legmenőbb Cayman, ami eleve könnyebb lesz a többinél, de lesz továbbfaragott pályaváltozata is, amit a GT3 kupás autók ár- és teljesítményszintje alatt kínálhatnak.
Itt még nem lehetett biztosan tudni, hogy csak a ráncfelvarrott Caymant, vagy tényleg a csúcsverziót látjuk. Mozgásban a GT4 prototípus
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?