Ilyen lesz a Tesla-verő Audi, a Q6

Q6 néven teljesen elektromos crossovert tervez az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiszivárgott két kép az Audi Frankfurtra betervezett villanyautó-koncepciójáról. A Q6 a Tesla Model X direkt ellenfele lenne.


Csak szeptemberben kellett volna először lássuk, de két grafikán már most megnézhetjük az Audi Q6 koncepciót. A méretében a Q5 és a Q7 közé illő crossovert ábrázoló képek állítólag gyári eredetűek, valahogy idő előtt kikerültek az internetre. A hivatalos leleplezést a szeptemberi Frankfurti Autószalonra időzítik. A jövőbeli Q6-ost előrevetítő fehér koncepcióautó igazán divatos formát kapott. Az Audi eddigi SUV modelljeihez képest kicsit inkább kombiszerű a forma. A tető alacsony, az ablakvonal jó magasan van, hogy passzoljon a megemelt hasmagassághoz. A fekete burkolatok a kerékjárati ívek körül és az ajtók alján még magasabbnak láttatják, az apró rejtett ajtókilincsekkel meg optikailag töretlen marad az oldalfelület.
Hirdetés


A Q6 koncepción a tetőszpojler és a nagyméretű könnyűfémfelnik is jól mutatnak. A műszaki részleteket eddig jórészt sikerült az Audinak titokban tartani. Annyit már tudhatunk, hogy a Q6 is az MLB Evo platformot kapja alapnak, és lesz belőle egy teljesen elektromos változat is. Utóbbi direkt ellenfele lehetne a Tesla Model X-nek, amiről még szintén csak jövőidőben beszélhetünk. A villanyhajtású Q6 hajtáslánca 507 lóerőt és 700 Nm nyomatékot mozgósít, egy akkumulátortöltéssel 500 km a hatótávja - már ha lehet hinni a bennfentesnek mondott információknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:51
    Permalink

    elektromos hajtás terén azért még nem erőszakolták meg nagyon magukat a VW kedves mérnök emberei.
    Csodálkoznék, ha a Tesla-val egy szinten lehetne említeni majd a Q6-t. De legyen így!!
    🙂

Vélemény, hozzászólás?