Újabb képek és videó a Golf csúcsmodelljéről

Remek reklámfilmen rohan a Golf VII csúcsmodellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frankfurtban a Volkswagen standjának egyik sztárja lesz a Golf VII csúcsmodelljének számító 300 lovas Golf R. Kedvcsinálónak egy újabb frappáns reklámfilmet publikált róla a Volkswagen.

Jön a Golf VII csúcsverziója, az immár 300 lóerős Golf R. Mindez persze nem újdonság, hiszen erről már a múlt héten írtunk, sőt azt is tudtuk már akkor is, hogy a kézihez hasonlóan hatfokozatú DSG, azaz kettős kuplungos automata váltóval 4,9 másodperc alatt 100 km/órára katapultálhat. Az alap manuálissal 5,1 másodperc a szintidő. A robotizált váltó mellett szól a kedvezőbb fogyasztás is, azzal 6,9, míg kézivel 7,1 l/100 km a norma szerinti vegyes fogyasztás. A kilométerenkénti CO2 értékek 159, illetve 165 grammosak, ami jelentős megtakarítás a 30 lóerővel kisebb teljesítményű előd 199 grammos értékéhez mérten.
Hirdetés

Ami viszont most újdonság, hogy immár néhány kép helyett teljes gyári galérián (lásd a cikk aljánál) végignézhető a többi Golfnál 2 centiméterrel alacsonyabbra ültetett, közvetlenebb kormányművel és opcióként adaptív és egyben hangolható lengéscsillapítókkal szerelt Golf R. A futómű amúgy a többi, már izmosabb Golféhoz hasonlóan elöl MacPherson, hátul multilink elvű, alapáron 18, opcióként 19 colos felnikkel. A Golf R ellátmánya továbbá alapból tartalmazza az egyedi lökhárítókat és a mélyre húzott küszöbspoilereket, de még a bi-xenon fényszórót és a LED-es menetfényt is. Utasterébe egyebek mellett Alccantara és szövet kombinációjú kárpitozás, vágott aljú, háromküllős bőrkomány, érintőképernyős CD-rádió, automata légkondi és hangulatvilágítás kerül. Ami pedig talán fontosabb lesz az R vásárlóinak: az alapáron járó menetstabilizáló elektronika versenypályás használathoz kiiktatható, a stabilitásért ott csak az ötödik generációs Haldex kuplungos összkerékhajtás felel. Ahogyan azt az alábbi videón be is mutatja a WRC-ben is Volkswagent hajtó Sébastien Ogier.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?