2,7 alatt gyorsul, de utcán is használható

Rendszámot is kaphat a VUHL 05RR névre hallgató őrület

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hasonló receptre már többen is építettek sportkocsit, eddig a BAC Mono mutatott ilyen eredményeket, de a VUHL 05RR még arra is ráver egy tizedet, ráadásul kétüléses.

Ez egy őrület, ami itt négy keréken áll hús-vér vagy inkább karbon és acél versenygép. Gondolnák, hogy ez Mexikóból jött? Inkább hajaz ez a brit receptre: apró karosszéria, hozzá képest nagy motor, tető meg minek. Ismerős lehet a gép, két éve már láthattuk tőlük a VUHL 05-öt, abban 285 lóerős kétliteres Ford EcoBoost dolgozott. Na, ebben a Mustangból ismerős 2.3-as EcoBoost van, és 385 lóerőre képes, de csak 640 kilót nyom üresen. Értik már, ugye?
Hirdetés
Se tető, se szélvédő, 6 sebességes szekvenciális sebességváltó, ehhez bukósisak kell, meg egy jófajta versenypálya. 2,7 másodperc alatt futja a 60 mérföld per órát, ami nagyjából 96 km/h-t jelent. Ezzel egy tizeddel ráver a BAC Monóra is, ami nem kis teljesítmény, persze nyilván nem két emberrel teszi ezt. Ugyanakkor legalább nem csak öncélú szórakozásra jó, vihetünk magunkkal utast is. Akár a kisboltig is, igaz, a 05RR versenypályára termett, rendszámra is jogosult, akárcsak a Mono.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?