Német segítség az angoloknak – nem ingyen

Részvényért motor - AMG-technikát kap az Aston Martin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aston Martin-AMG együttműködést jelentettek be a felek, a britek V8-as motorfejlesztését ezután a Mercedes sportrészlege tolja.

A jövőben az AMG fejleszti az Aston Martin (V8-as és természetesen benzines) motorjait, továbbá hajtásláncait és elektronikáját, cserébe a Mercedes, pontosabban egy szinttel még feljebb a Daimler 5%-os részvénycsomaggal gazdagszik - jelentették be hivatalosan a felek, bár a szerződés aláírására állítólag csak az év végén kerítenek sort. Az összeszerelés továbbra is Gaydonban, Angliában zajlik. A 100 éves Astonék elmondták, hogy elképesztően fantasztikus lesz együttműködni az AMG-vel, a jövő nagyon fényes, s így, hogy azért függetlenek maradnak, a karakterükből sem veszítenek. Az AMG büszke, s biztos abban, hogy mindkét oldal nyer az erőknek az ő egyesítésével.
Hirdetés
A gyakorlatban mindez jó eséllyel turbós V8-asokat hoz a patinás Aston Martinok orrába, a csúcsmodellek viszont remélhetőleg megtartják a szívó V12-eseket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?