700 lóerővel jön a Rezvani Beast X

Rezvani Beast X: 5 példányban készül, 2,5 másodperc alatt 100 km/órára ér

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új modell bevezetésével tovább nő a Rezvani Beast széria, amely komoly technikai fejlesztéseket vonultat fel. A szupersportkocsi komoly menetdinamikát ígér.


A nagy teljesítményű szupersportkocsik gyártására specializálódott amerikai cég Beast X néven hozta ki legújabb modelljét, ez a valaha volt legerősebb Beast. A karosszériát szénszálas anyagokból készítették, a légellenállásra is komoly hangsúlyt fektettek. 19 colos kerekeire Continental SportContact 5P vagy Toyo Proxes R888 abroncsokat rendelhetünk.
Hirdetés

A teljesítményért egy 2,4 literes duplaturbós motor felel, amely kereken 700 lóerőt nyújt. A hajtás hatfokozatú manuális vagy opcionálisan rendelhető szekvenciális váltón keresztül jut el a hajtott hátsó kerekekig. A mindössze 839 kg súlyú roadster komoly menetdinamikával bír, csupán 2,5 másodperc szükséges neki a 0-100 km/órás gyorsuláshoz. Hab a tortán, hogy a futómű tíz különböző beállítást kínál, a lassulásról pedig nagy teljesítményű Alcon fékrendszer gondoskodik.
Nem lesz egy tömegmodell a Beast X, mindössze öt darab készül majd belőle: 325 ezer dollárt (kb. 94 millió forint) kóstál majd. Ez nem kevés pénz, ugyanakkor az árban benne lesz az ingyenes versenypálya-használat díja, melyet az Egyesült Államokban található pályákon lehet majd kihasználni, így fő piaca egyértelműen az USA-lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?