Tanulók tanulmánya: Skoda CitiJet

Skoda Citigo kicsit másképp. Na jó, nagyon másképp

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Skoda azzal bízta meg 16 gyakornokát, hogy álmodjanak valami különlegeset. Ez lett belőle.


Úgy látszik, a VW-konszern a közelgő nyárra és a jövő heti Wörthersee 2014 GTI-találkozóra tisztelettel motorcsónakosra vette a figurát, mert a SEAT Ibiza Cupster mellett a Skoda CitiJet tanulmány is híján van a tetőnek és a rendes ablakoknak. Na mindegy, nem fenyeget az a veszély, hogy a Citigóból kreált kabrió utasai eláznának és megfáznának, mert hát ez csak egy koncepció, gyártásba akkor kerül, ha piros hó esik.
Hirdetés


A Skoda dizájnerei ráadásul nem is maguk szülték ezt a formát, hanem 16 gyakornokra bízták a különösebb tét nélküli projektet. A jövő reménységei 6 hónapon át ügyködtek rajta, s az első képek alapján klassz munkát végeztek. Száműzték a háromajtós városi mini hátsó üléssorát, az elsők mögé-fölé bukókeretet eszkábáltak. Spéci az ülés és a piros cérnás bőrkormány, spéci a zenére változó kék LED-es hangulatvilágítás, a piros-fehér műszerfal, a kék-fehér fényezés, az egyik oldalon fehér, a másikon kék 16 colos felni, a dupla kipufogóvég, az áldiffúzor is. De a legspécibb a kézi készítésű hátsó légterelő és az árnyékában a 300 wattos hifi gigahangszórója. Hogy talán elnyomja a 75 lovas és 3 hengeres 1.0 MPI erőgép mókás morgását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?