500 lóerős hibrid SUV: Peugeot Quartz

Szabadidő-autót hozhatnak a franciák, mutatnak is egy bátor koncepciót. Íme a Peugeot Quartz!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alighanem saját szabadidő-autóval válthatja a PSA a Mitsubishi alapú 4007-est, ugyanis SUV koncepciót hoz a Párizsi Autószalonra.


Szerénytelenül, 23 colos alufelnikkel állítja ki 4,5 méter hosszú és 2,06 méter széles szabadidő-autóját Párizsban a Peugeot. A Quartz most még természetesen csak koncepció, éles vonalakkal és rövid túlnyúlásokkal, az Év Autója 308-ast is hordozó EMP2 moduláris padlólemezen és ragasztott műanyag karosszériaelemekkel. Középső tetőoszlop nélkül, felfelé nyíló ajtókkal, természetesen mai divat szerint LED lámpákkal.
Hajtáslánca összesen 500 lóerős, a "HYbrid" erejéből 270 lóerő az 1.6 THP turbómotorból jön - igen, ennyit is simán tud, nyomatéka 330 Nm. Ehhez az első és a hátsó tengelyen is egy-egy 115 lóerős villanymotor társul, fékezéskor természetesen generátorként töltik a 400 voltos hibrid akkumulátort. ZEV (emissziómentes elektromos) üzemmódban 50 kilométert képes megtenni a Quartz. Alapesetben csak az első tengely kap hajtást, a hátsó villanymotor csakis Race üzemmódban, vagy a terepprogram kapcsolásakor kap áramot. Az első MacPherson és a hátsó multilink futómű egyaránt légrugós, a hasmagasság 30-35 cm között szabályozható a terepképességek javítására.
Hirdetés

A négy független üléses beltérben a Peugeot manapság szokásos i-Cockpitja és kompakt kormánykereke várja a sofőrt. Nem csak a sebességfokozatok, a menetmódok és még az irányjelzők is a volán elengedése nélkül kapcsolható. Konfigurálható képű head-up display, azaz vetített műszerblokk is van a fedélzeten. A Quartz még kétségtelenül tanulmány, a bátrabb fajtából. Következtethető azonban, hogy újabb, a 3008-asnál és a Mitsubishitől származó 4007-esnél bátrabb szabadidő-autó kigördítését tervezheti a PSA.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?