Sok okos extrát hoz az új E Merci

Számos okos és hasznos extra lesz rendelhető az új Mercedes-Benz E-osztályba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz lelkesen számolt be arról, hogy milyen újdonságok érkeznek a következő generációs E-osztályba.


Az ötödik generációs Mercedes-Benz E-osztály állítólag a gyártó eddigi legfejlettebb autója lesz. A már jól megszokott felszereltségeken kívül egy sor új biztonsági extra érkezik, közülük az egyik Intelligent Drive Next Level névre hallgat majd. A rendszer magába foglalja majd a kormányázási asszisztenst, amely képes lesz elkerülni az akadályokat és baleseteket, ezen kívül pedig az utasok védelme még tovább nő. Egy oldalütközés esetén például a rendszer segít majd abban, hogy az első utasok távolabb kerüljenek az ajtótól, csökkentve ezzel a személyi sérülés kockázatát.
Hirdetés

A robotpilóta üzemmód 130 km/h sebességig érhető majd el, azaz ilyen tempóig teljesen magától tud majd közlekedni az autópályán az E-osztály anélkül, hogy a vezető bármit is csinálna. A távolságtartós tempomat pedig 200 km/óráig gondoskodik arról, hogy mindig a megfelelő távolságban maradjunk az előttünk haladótól.

Az egyik legfontosabb újítás a Car-to-X kommunikáció lesz, amely lehetővé teszi, hogy a hasonló rendszert használó járművek egymással információt cseréljenek az útviszonyokkal és az időjárással kapcsolatosan. Parkolás szempontjából is hoz újdonságot az autó. Okostelefonos alkalmazással akár vezető nélkül is képes lesz majd be-, illetve kiállni a parkolóhelyekről, legyen az párhuzamos vagy merőleges kialakítású. Teret hódít magának az NFC is. Okoskulcsként is használhatjuk majd azokat a mobilokat, melyek ezt a technológiát támogatják. A LED-es fényszórók is tovább fejlődnek, összesen immár 84 LED lesz majd segítségünkre az éjszakai vezetés során. Az új E-osztály jövőre mutatkozik be a nagyközönség előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?