A következő Panamera szebb kell legyen a mostaninál!

Szebb lesz a második generációs Porsche Panamera

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ronda a Panamera? Ezután szebb lesz. Eddig is tetszett? Akkor meg még szebb lesz - ígéri a Porsche vezetése a modell jövőjét taglalva.


2009-ben kezdték gyártani, és tavaly felvarrták addig megszerzett ráncait a Porsche első négyüléses gran turismójának. Van, aki szerint ferdehátú, más szerint kupé, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy mekkora balhét gerjesztett. A keményvonalas Porsche-fanatikusokat már a 2002-es első Cayenne SUV bemutatásakor kerülgette a szívroham, de a nagy és tepsiforma Panamerára is ferde szemmel néztek. A Porsche nyitása az újabb vásárlók felé jó döntésnek bizonyult. A nem klasszikus, de azért a maguk kategóriájában sportos modellsorozatokkal nagyot szakít a cég, így jobban megy az üzlet, mint bármikor korábban. Ez meg ugye feltétele annak, hogy olyan tényleg kemény kocsikat is gyártsanak, mint a 911 GTS, vagy a Cayman GTS
Hirdetés

Matthias Müller, a Porsche vezérigazgatója elismerte, hogy a Panamera külsején lehetne még javítani. Úgy fogalmazott, hogy vannak kis hibák a kocsin, amiket a következő generációnál majd kiküszöbölnek. Müller a stílus fejlődésében is látja a következő generációs Panamera sikerét. Ismételni szeretnének, a jelenleg futó széria ugyanis jelen formájában is sikeres, már több mint 100 ezer gazdára talált belőle. A most futó Panamera tervezését is irányító Michael Mauer dizájnvezető nem konformista. Szerinte nem baj, ha egy autó megosztó jelenség, a következő Panamerára viszont összességében ő is az egyetemes szépség felé vezető úton tett előrelépésként gondol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?