Új rekord Man-szigetén

Szolid 187 km/órás átlagsebesség közúton, az milyen már?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha új Subaru WRX STI, akkor új Isle of Man TT csúcs. Mark Higgins brit ralibajnok fél percet faragott a korábbi rekordidőből.


Bevallása szerint hagyott még a körben, de így is fél percet javított 2011-es rekordidején az a helyi menő Mark Higgins, aki a minap egy 2015-ös modellévű Subaru WRX STi-vel száguldozott a Man-szigeten. Szerény 187,44 km/órás átlagsebességet elérve, a durván 60 km-t 19:26 perc alatt letudva.
Hirdetés


A 43 éves, háromszoros brit ralibajnok szerint naná, hogy az új STi jobb az elődjénél. A motorhoz nem nyúltak (2.5 boxer, 305 LE), a futóművet bezzeg megerősítették, hogy bírja a huplikat, az ugratókat, a féktelen csapatást. A pilótát bukókeret védte, versenyöv fogta. Az Anglia és Írország közt fekvő kis szigeten bonyolított legújabb rekordőrületről még nincs videó, amint lesz, majd jól megnézzük, milyen lehetett a 257 km/órás végsebességet többször is elérni, a nézők biztonságáért meg a gyári helyett hangosabb kipufogóval végigbubogni a legendás, számos halálos áldozatot követelő "pályán".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?