A dízelbotrány miatt 25 százalékot estek a VW amerikai eladásai

Tavaly novemberhez képest 25 százalékot estek a Volkswagen eladásai Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Amerikai Egyesült Államokban lehet most a legnehezebb VW dílernek lenni. A dízelbotrány nagyon durván meglátszik az ottani eladásokon.


Az USA piaca nagyon hamar reagál minden, az iparágat megrázó eseményre. Legyen szó akár a biztonságról, akár a környezetvédelemről, a vásárlók tudatossága miatt minden botrányba keveredett termék megsínyli a gyártója hibáját. Az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynöksége, az EPA még szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy a Volkswagen dízelmotorjaiba olyan szoftvert építettek, ami a teljesítményt visszavéve képes a méréskor lecsökkenteni a nitrogén-oxid emissziót. A csalás miatti botrány nem ült el, mert újabb motorról derült ki, hogy nincs minden rendben körülötte.
Hirdetés

Az eredmény, hogy csökkennek az eladások, nyilvánvaló. Mégis megdöbbentő, hogy az USA-ra lebontva mekkora a visszaesés. Míg 2014 novemberében közel 32 ezer VW fogyott az újvilágban, addig a múlt hónapban csak 23 800, ami nyolcezres mínuszt, avagy 24,7 százalékos csökkenést jelent. A Golf esetében 64, a Passatnál meg 60 százalékos a keresletcsökkenés. A Volkswagen nem tud egyebet tenni, mint hogy elvégzi a szükséges átalakításokat, illetve ahol muszáj, ott kártérítést ad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?