Gázos a Ford legújabb taxija

Taxi a Ford Transit Connect új kiadásából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Hongkongban bemutatott, új Transit Connect alapú taxija a márka saját LPG rendszerét alkalmazza. Gazdaságosnak és maximálisan kényelmesnek ígérkezik.

Múlt héten Németországban vezethettük a már a hazai piacon is kapható, Van of The Year díjjal kitünetezett új Ford Transit Connect furgont, most pedig bemutatkozott az annak kombi, azaz ötüléses, üvegezett hátuljú, kétoldali tolóajtós változatán alapuló és a helyi igényeknek megfelelően tervezett és épített hongkongi taxi kivitel.
A Hongkong számára tervezett Ford Transit Connect Taxi a világon sok helyütt futó Transit Connect Taxi modellekre épül. Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a Ford látja el járművekkel a taxi-piac mintegy 60 százalékát, a Transit Connect Taxi már bemutatása óta nagy sikernek számít, még az olyan, a taxizás fellegvárának számító nagyvárosokban is, mint New York, Los Angeles, Miami vagy Chicago. A hongkongi piacra szánt Transit Connect Taxi 2,5 literes (162 LE, 221 Nm), változó szelepvezérlésű, LPG üzemű motorral hajtott, váltója 6 fokozatú automata, rendelni pedig jövő évtől lehet majd.
Ötüléses utastere mögött 1656 literes, azaz a Hongkongban most futó taxik csomagterének háromszorosát kitevő poggyászteret kínál. Az utasok kényelmét ezen túlmenően tágas láb- és fejtér, kényelmes ki-beszállását a kétoldali tolóajtó szolgálja. A nyitószerkezetek tartóssága miatt a Ford szerint nem kell aggódni, a gyári teszteken 250 ezer próbát is túléltek. A Transit Connect Taxi nem csak strapabírónak, biztonságosnak is ígérkezik: alapáron kap első-, oldalsó- és függönylégzsákokat, valamint visszagurulásgátlós ESP-t is.
Hirdetés

A Ford legújabb taxiját nem csak az utasok, a sofőrök is kedvelhetik majd: hasábformája miatt eleve könnyű lesz vele manőverezni, de farát tolatóradar, illetve -kamera is mutatja a taxisofőr számára. Ha Robert De Niróval nem is, a Transit Connect Taxival jövő évtől összefuthat majd a 7 milliós Hongkongba évente érkező 48 millió turista. A taxisokért egyébként itthon is jó eséllyel indul a Transit Connect. Bár gyári taxikivtel nálunk egyelőre nem rendelhető, a fővárosi taxirendelet által előírt sárga árnyalat akár a gyárban is felkerülhet az új, személyszállító kivitelben is rendelhető furgonra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?