Új látványterv és videó a Terrafugia TF-X repülőautóról

Terrafugia TF-X - már 3D modellen és videón a repülőautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még kell néhány év, mire az amerikai cég új terméke eléri a piacot, de rájöttek, hogy fejlesztésük bemutatásához elkerülhetetlen a 3D modell elkészítése.


A repülőautók építéséről híres amerikai Terrafugia az új TF-X esetében törekedett arra, hogy a külseje a siker érdekében minél inkább autós legyen. Két gépük már a valóságban is megállta a helyét, az új tervek azonban egy sokkal szebb repülőautót mutatnak nekünk. A négykerekű járgány felszállóképességét a billenőrotoros erőforrások adják, amik a függőleges fel- és leszállást is lehetővé teszik. A repülésben nem ismeretlen ez, hisz többek között ilyen megoldást találhatunk a jelenleg csak az amerikai légierő által használt V-22 Osprey esetében is. Az ígéret az, hogy a TF-X 4 négyüléses személyszállító lesz, hibrid hajtásláncot kap, repülési hatótávja 800 km, utazósebessége 320 km/óra lesz. Elektromos motorjának feltöltése a 300 lóerős belső égésű motoron keresztül, valamint az autók töltésére is alkalmas csatlakozóknál lesz lehetséges.
A TF-X-szel való repülés teljesen automatikusnak ígérkezik, a vezető dolga csupán annyi lesz, hogy felszállás után kiválassza a célállomást, a repülőgépezet pedig önműködően megoldja akár a leszállást is. Emellett természetesen a kézi vezérlés is elérhető lesz, sőt, rossz időjárási viszonyok között szükség lesz annak használatára.
Hirdetés
Hogy a valóságban mennyire lesznek sikeresek a repülőautók, az a jövő zenéje, de mindenképp becsülendőek a repülést és az autóvezetés élményét összekötő kezdeményezések.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 15:04
    Permalink

    Ez egy felettébb gyatra külsejű űrjármű, és a repülő autók igen csak veszélyesek gondoljunk csak bele, egy normális, földi forgalomra tervezett autóban is 5-en, 8-an meghalhatnak, hát akkor egy ilyen repülő autók összeütköznek, a bennük ülőkön túl, azok is szörnyethalnak, rokkantak lesznek, akikre ezek darabjai ráesnek.

    Ilyen förmedvényekkel majd kukkolják, meglesik az emberek minden lépését a lakásában, akár észrevétlenül is!!! Hogy lesz ez szabályozva??! Sok ember él a Földön olyan pszichés betegségek miatt, amiket a mindennapjaik túlzott megfigyelése váltott ki! – Magyarán agyonkameráztak mindent, most akkor még ez is.

    [u][/u] Akkor beszéljünk csöppecskét, ha a repülő “autó” sofőrje rosszul lesz, s zsúfolt utcákra, autóutakra zuhan, gyilkos tömegtragédiát okozva… Rázuhanhat persze, a rosszullét mellett millió ok végett is akár iskolára, gyárakra, bármire is ez a szutyok, pl időjárás, műszaki hiba okán is!! Persze köztudott, hogy az Amerikaiak jól menedzselik termékeiket, s sok baromnak bemesélik,- húúú ezzel nem történhet veled se mással semmi baj, itt minden malőr, fiaskó ki van küszöbölve, ez megvéd még az agyvérzéstől is… ANYUKÁNAK LEHET EZZEL EGY BEJÁRATOTT KAPZSISÁG ÉS HAZUGSÁG ÁLTAL ÁTITATOTT MESEDÉLUTÁNT TARTANI! De gondolkodó, józan, jóérzésű embernek NEM!!!

    Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, ha számomra fizikai vetületben elérhető közelségbe kerül egy ilyen ocsmány repülő “kocsi”, APRÓ DARABOKRA TÖRÖM!!!

Vélemény, hozzászólás?