A második generációs Nissan Leafből crossover változat is lesz

Típuscsaláddá fejlődhet a Nissan Leaf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan két dolgot tud elég jól: villanyautót és crossovert gyártani. Adja magát, hogy ezt a kettőt összekössék.


2010-ben mutatták be, 2013-re átdolgozták, és még ma is a piac legnépszerűbb villanyautója a Nissan Leaf. Százezerszámra fogyott már a típusból, és bár a menőbb és drágább Tesla Model S gyakrabban veri fel az autós sajtót, ha gyorsul, vagy ha erősködik, a Leafek jól szolgálnak világszerte. A villanyautózás továbbterjedésében kulcsfontosságú a töltőhálózat-fejlesztés mellett a hatótávnövelés is, de ezzel nem lesz gond. A következő generációs Leaf a mostanival megtehető kilométerek számát megduplázza.
Hirdetés


A használhatóság mellett viszont érvnek ott van még a stílus is, de a Nissannak erre is lesz megoldása. A villanyautók magas árának visszatartó erején enyhíthetne, ha külsejük közeledne a ma divatos crossovereké felé. Hiába praktikus és jó a Nissan Pulsar, ha a drágább Qashqaira többek vágynak. Ha ezt az analógiát követjük, akkor nem is annyira meglepő, hogy a következő években bővülő Leaf-palettára egy crossover változat is felkerül. Ahogy a Fiatnál az 500-as, úgy a Toyotánál a Prius, a Nissannál meg a Leaf a hívószó. A típusnevek adott esetben többet érnek a márkanévnél is, így nem csoda, hogy egész modellcsaládokat építenek rájuk. A Nissannál az új Leaf 2017-ben jön, nyilván a hagyományos, ötajtós és ferdehátú alapváltozat után mutatnák be a crossover variánst. Addig is várható újdonság; azt suttogják, hogy a mosatni Leafből lesz még egy ráncfelvarrás, ami növelt kapacitású akkumulátort hozna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?