Apu és anyu miatta veszhet majd össze – íme, a Chevy Bolt

Több mint 300 kilométeres hatótávval jön a Chevrolet Bolt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már gyári fotókon is láthatjuk a Chevrolet Bolt sorozatgyártásra szánt változatát. A koncepció szebb volt, ez viszont Opelként hozzánk is jöhet.


Végre teljes képet kaphatunk, hogy is néz majd ki a Chevrolet még idén gyártásba kerülő nagy dobása, a teljesen elektromos Bolt. Az 5 ajtós kompakt egyterű LED lámpatesteket kap elöl és hátul is, védjegyei pedig a csomagtérajtóra szerelt szárny és az áramvonalas, két részes hűtőrács. A koncepción látott fényszóró és hűtőrács jobban bejött, de ez személyes vélemény. Az egyedi stílus folytatódik a beltérben is, elég ránézni a gyönyörűen formázott műszerfalra, amin a digitális műszeregységek mellett egy 10,2 colos MyLink információs rendszer vár minket személyre szabható számítógéppel. Ezeken felül elérhető lesz vezeték nélküli okostelefon töltő - ami már szinte létszükséget, körkamera-rendszer és egy elektromos autókra specializálódott navigációs rendszer is, ami mutatja a közeli töltőállomásokat és olyan útvonalakat ajánl nekünk, amik maximalizálják az autó hatótávját.
Hirdetés
A Chevrolet azt is tudja, hogyan ugrassza össze az családtagokat. Kifejlesztettek ugyanis egy „játékmódot”, melynek segítségével a sofőrök összehasonlíthatják, hogy ki vezet gazdaságosabban. Ez a versengés eddig is megvolt bennünk, azonban egymás mellett látni az eredményeket mindenképp érdekes lehet. Meglepő módon, a teljesítményadatok felől még a CES debütálás után sem vagyunk okosabbak. Annyit már tudunk, hogy lapos akkumulátorcsomagja a padló alatt foglal helyet, és több mint 300 kilométeres hatótávot ígér a Boltnak. Hogy segítsenek csökkenteni a hatótáv okozta szorongást, a Boltot felszerelik egy olyan rendszerrel, ami részletesen kimutatja a hatótávot a napszak, a domborzat, az időjárás és a sofőr vezetési stílusa szerint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:31
    Permalink

    Mivel a Fordé volt egykoron, ezért nyilván merítettek belőle, látszik is. Szerintem ha körbenézed, azért kellően egyedi az összkép:

    [url]https://www.google.hu/search?q=lincoln+continental+2016&client=opera&hs=UvX&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsj5XavZzKAhXJ1iwKHT-vBo8Q_AUIBygB&biw=1152&bih=767[/url]

  • 2017.10.28. at 09:31
    Permalink

    Nicsak, átnézek a konkurenciához, és mit látok? Egy nagyon kedvemre való hírt:

    [url]http://totalcar.hu/magazin/hirek/2016/01/08/kiszivargott_kepen_a_legnagyobb_luxus-ford/[/url]

    Itt miért nincsenek ilyenek?

  • 2017.10.28. at 09:31
    Permalink

    A Tatának is van ilyen néven futó modellje:)

    Az Ampera nagy bukás volt Európában, és most ezzel újra megpróbálkoznak? Biztos nagy reményeket fűz hozzá a GM, ha szerintük Opelként is eladható lenne. Tényleg ígéretesnek tűnik, várom a fejleményeket.

    A következő kérésemmel a szerző(k)höz fordulnék, hátha “meghallgattatik”: ez ugyebár egy amerikai autóról szóló hír. Nagyon sokan rajongunk az amerikai kocsikért itthon, viszont feltűnően ritkán olvashatunk róluk az AN oldalán. A konkurens portálok időről-időre hoznak híreket pl. a Cadillac, a Buick, a Lincoln háza tájáról, talán elvárható lenne ez itt is. Új modellek, új megoldások, esetleges európai piacra lépés/visszatérés, stb. – ilyenekre gondolok. Szerintem sokan örülnénk, ha az idei évtől ez a tendencia pozitív irányba mozdulna el.

Vélemény, hozzászólás?