Drift EB e hétvégén a Tököli Reptéren

Fizetett hirdetés

Tökölre látogat most hétvégén a King of Europe drift EB mezőnye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel 20 országból érkeznek profi drift pilóták, és természetesen hazánk legjobbjai is megmérkőznek majd a King of Europe nemzetközi sorozat hazai állomásán.


Most hétvégén Tökölön lesz látható a King of Europe, alapvetően Európa-bajnokság, mely azonban már-már VB-ként is megállná a helyét, hiszen nem csak Európából érkeznek versenyzők rá. Ausztráliából, Peruból és a drift autósport megálmodójától, azaz a felkelő nap országából, Japánból is képviseltetik magukat pilóták. A hazai publikum joggal dörzsölheti tenyerét, hiszen ilyenre még soha nem volt példa. Persze ne gondoljuk azt, hogy ezzel a magyar srácoknak esélyük sem lesz, mert bár óriási mezőny várható a Tököli Reptéren, csakúgy mint tavaly, idén is odateszik majd minden bizonnyal magukat.
A Drift Nyári Tábor főtámogatója az Eneos, japán elsőszámú motorolajának forgalmazója, a Szakál-Metál Kft A Drift Nyári Tábor főtámogatója az Eneos, japán elsőszámú motorolajának forgalmazója, a Szakál-Metál Kft
Egy évvel ezelőtt a jelenlegi EB címvédőnek, Kerényi Ádámnak óriási balszerencséje volt, miután szétrobbant az M5 erőgép, és kiesett a versenyből. Vetélytársai - szokás szerint - a látványra mentek, idén hasonlóan látványos, kemény csaták várhatók. A most hétvégi tököli móka egy hét múlva Bélapátfalván, a Bélkő-hegyen folytatódik, a résztvevők így a kétszer két napos "Drift Nyári Tábor" fogalmával ismerkedhetnek meg. Míg a szombati edzésnapokra egységesen 1500 Ft, a döntőket hozó vasárnapokra 2500 Ft a belépő, a négynapos bérletek 5000 forintért megkaphatók.
Hirdetés
Tökölön a profi mezőny mellett a sorozat Street kategóriájában és a női mezőnyben is EB fordulót tartanak, valamint a Drifted Országos Bajnokság Street versenyzői is gyűjthetik bajnoki pontjaikat. A drift versenyek mellet az RC modellautókat is nyüstölik, továbbá a rally pilóták is edzést tartanak a helyszínen. A most hétvégi összecsapás után pedig irány a Bélkő-hegy, ahol a King of Touge nemzetközi hegyi sorozat, valamint a hazai SemiPro és Pro kategória bajnoki fordulója lesz soron. Gumifüst mindkét helyen biztosan lesz, egyéb remélhetőleg nem. A versenyzők jól tudják, hogy nem árt a gyakori olajcsere, s a csúcsminőségű kenőanyagért sem kell messze menniük, a versenyek főtámogatója a Szakál-Metál Kft.[/url] által forgalmazott Eneos, japán elsőszámú motorolaja.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?