Puttonyt kapott a legvagányabb Toyota, a GT86

Toyota GT86 Shooting Brake - csak koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ausztrál tervek alapján, kézzel épült meg a Toyota GT86 Shooting Brake koncepció. Állítólag sajnos nem kerül gyártásba.


Bár még ötéves sincs, már úgy hírlik, hogy hamarosan utódot kaphat a minden kétséget kizáróan a legtökösebb Toyotának számító GT86. Most viszont még a jelenlegi, 2011 őszén debütált változatot vették kezelésebe a Toyota ausztrál dizájnerei. A kétüléses kupé hátsó felét alakították át japán segítséggel, egészen pontosan egy Shooting Brake felépítményt raktak rá.
Hirdetés

A fotók szerint olyan precízen sikerült a toldás, hogy akár gyártásba is kerülhetne a GT86 Shooting Brake, ám erről egyelőre nincs hír. Ugyanakkor a GT86 főtervezője, Tetsuya Tada hagyott még némi reményt a koncepcióba beleszeretőknek. Úgy nyilatkozott, hogy szívesen látná a GT86 Shooting Brake modellt gyártásban, de ez inkább csak egy koncepció, ami a Toyota örömautózás iránti szenvedélyét hivatott mutatni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:22
    Permalink

    A shootingg break remekül ötvözi két ellentétes kategória hátrányait. Randa mint egy kombi, praktikus mint egy kupé.

    Kb ezért sem csinálnak ilyet. ha meg igen akkor garantált a bukta.

    Ráadásul az a 10 évente megvalósuló 1-1 buktaaspiráns elég is ahhoz, hogy senki se nevezze az újabb próbálkozást eredetinek.

    Egy cabrió tényleg jobban kéne mint ez…

  • 2017.10.28. at 05:22
    Permalink

    Kár, hogy végül csak nagyon kevés Shooting Break-verzió kerül gyártásba. Szinte mindig megragadnak koncepcióautó-fázisban. A jelenlegi Corvette-ből is készítettek ilyet:

    [url]https://www.google.hu/search?q=corvette+shooting+brake&client=opera&hs=Chl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjxuJ_BwtHMAhXIBBoKHSJLDekQ_AUIBygB&biw=931&bih=610[/url]

    Jó lenne a GT86-ost modellcsaláddá bővíteni, bár én inkább a cabrio változatot erőltetném. Nekem valamiért a Hyundai Velostert juttatja eszembe ez az autó.

  • 2017.10.28. at 05:22
    Permalink

    Ht nem tudom, de szerintem ez elég ronda lett az eredetihez képest. Még jó, hogy nem platót terveztek rá az ausztrálok, mert azt a vonalat is szeretik…..

Vélemény, hozzászólás?