Íme a legújabb Suzuki, a Baleno

Turbós benzinmotorral jön az új Suzuki Baleno

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár teljes egészében látható a legújabb Suzuki, a Swift fölé, de a Vitara alá, egyebek mellett enyhe hibridként érkező Baleno.


Miként azt a Suzuki előre jelezte, a Frankfurti Autószalonon egy újabb, 4 méternél hajszálnyit rövidebb (egészen pontosan 3995 mm-es), 2,52 méter tengelytávú modellt mutatott be, amivel tovább erősíti jelenlétét a kisautók szegmensében. Az új Baleno a Swiftnél nagyobb, a Vitaránál hajszálnyit kisebb. Megjelenését a márka szavaival élve "energikusan áramló folyadéktömeg témájára épülő formanyelv" határozza meg.
Az építés amúgy klasszikus kisautós, elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros futóművel, tömegcsökkentéssel, fokozott karosszériamerevséggel és teljesen új, háromhengeres, közvetlen befecskendezésű 1.0 Boosterjet, valamint négyhengeres 1.2 Dualjet (kettős befecskendezésű) benzinmotorokkal. Továbbá a Vitarából már ismert MirrorLink funkciós, érintőképernyős szórakoztatórendszerrel, radaros fékasszisztenssel és a kisautók körében rekorder méretű, 355 literes csomagtérrel.
A legnagyobb érdekességnek számító 1,0 literes Boosterjet turbómotor teljesítménye 112 lóerő, nyomatékcsúcsa 170 Nm. Az 1.2-es, 90 lóerős motorhoz elérhető SHVS enyhe hibridrendszer nem több, mint egy okos stop-start, ami külön önindító helyett egy szíj segítségével a generátort alkalmazza a motor berántására. A PSA-tól már ismert megoldás a hagyományosnál finomabb újraindításokat ígér, a generátor töltése természetesen elsősorban motorféküzemre időzített. Akkumulátorból sem hagyományos ólomsavast, hanem vélhetően a teljes élettartamot kiszolgáló lítium-iont kap a mild hybrid Baleno.
Hirdetés

A váltók alapból ötfokozatú kézik, az 1.2 Dualjet fokozatmentes az 1.0 Boosterjet 6 fokozatú automatával is elérhető lesz. A menetdinamikai és fogyasztási adatok még nem ismertek, természetesen a motorok Euro 6-osak, emissziós adat a csak kéziváltósként elérhető 1.2 Dualjet SHVS hibridhez (CO2=93 g/km) és a szintén kéziváltós 1.0 Boosterjethez (103 g/km) van egyelőre. A Baleno gyártása nem esztergomi, hanem indiai lesz, piaci megjelenése csak jövőre várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    már bocs de Neked 355 liter kevés? WV Poló méretű kocsinál? Bocs de mivel közlekedsz? Busszal? A Swift 210 literje az kicsi, nem ám a 355 liter.

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Nekem, az üzemanyagtank- ajtót, és a hátsó lámpákat leszámítva semmi nem tetszik belőle. A csomagtere irdatlan pici. Na, elöl ülve,- ahogy képeken itt szemrevételezem, igen tágas hely kínálkozik.-

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Az eg aldjon mar meg benneteket…mar megint ölitek egymast.
    Kempelen azt irta: “Turbó motor. Rendben is van az autó.”
    Nem azt irta, hogy turbos motor nelkül nem jo. Biztos vagyok benne, hogy lehet venni majd nem turbos motorral is. Akinek baja van a turboval, vegye meg a turbo nelkülivel, akinek nincsen, az veszi majd turbos motorral, ha megteheti.
    Nem vagyok VW parti, de kerdezem: ki tudja megmondani, hogy miota a VW turbos motorokat gyart, benzines vagy dizel, az összesen eladott autok közül hany darabnak volt turbomeghibasodasa??! A gyengebbek kedveert vegyük bele azokat is, akiknek nem megfelelö üzemeltetes mellett ment tönkre (mondjuk -10 fokban üveghangig pörgetve indulnak el minden reggel, es nem is hagyjak jarni a motort picit mielött leallitjak, autopalyazas utan)
    Mint a gyerekek civakodtok….., a cikk, ha jol emlekszem arrol szolt, hogy a Suzuki uj modellel jelentkezik, nem pedig arrol, hogy a turbos motorok jok-e vagy sem. Akkor legyetek szivesek a cikkröl csevegni es megosztani a velemenyeteket egymassal, lehetöleg kulturaltan.
    Bocs az ekezetek hianya miatt.

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    A 20 legrosszabb motor-listának mi köze van a Népítélethez? Nooormáális? És a másik két link se hülye amatőrök hablatyolásaiból áll. A Népítéletben meg simán ki lehet szűrni, ki az, aki csak be akar sározni egy márkát, de soha nem volt olyanja, és ki az, aki az adott típust használta és elégedett vagy éppen szopórollerre szállt. Ez intelligencia kérdése, az meg nem mindenkinek a sajátja.

    Az meg árulkodó, hogy a japán autó a legfrissebb szerzeményed…

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Tisztázzunk akkor valamit:
    1. elfogadjuk a népítéletet kritika nélkül és akkor indulhat a sárdobálás akinek van hozzá kedve, vagy kritikával fogadjuk, nem pedig tényként, függetlenül annak alanyától?
    2. elfogadunk-e bármilyen újságírói vélemény tényként, kritika nélkül, szóljon az bármilyen gyártó bármilyen termékéről s akkor indulhat a sárdobálás, vagy nem fogadunk el?

    Olyat ne játsszunk, hogy ami tetszik, azt elfogadjuk, ami nem, azt pedig nem fogadjuk el. Illetve lehet ilyet játszani, de akkor részemről ezt betudom iskolás hülye gyerekek autóskártyázásának és ennek megfelelően írom a válaszaimat is.

    Tegnap vettem egy japán autót is. Így van egy japán, egy svéd és egy “német” autóm. Mind tetszik, szívesen csevegek a dolgokról olyanokkal, akik ezt így utánam csinálták. Az összes többi fotelhuszár bekaphatja…másét.

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Ezt tetsztettek-e már olvasgatni? Európai “csúcstechnikák” végtelen sora, és ezzel szember 2 japán motor, koreai 1, azaz egy se. Minek koptatom itt a számat, beszéljenek a tények(nini, a listában ott a Tsi is):

    http://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/

    De van itt még olvasnivaló:

    http://totalcar.hu/tanacsok/nepperuzo/2014/10/09/tenyleg_annyira_jo_a_tsi/

    http://totalcar.hu/magazin/technika/2013/08/23/egyperces_hiba_egy_golf_v_1.4_tsi-nel/

    Van még kérdés? És ne turbódízelekkel tessék dobálózni.

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Vicces vagy papa ezzel a TC-s bizonygatassal, holott te fikaztad a nepiteletet epp tegnap!
    Ez a zoldseges merci kategoria td. Nincs ereje de nem is fogyaszt. 90 lo, ami inkabb 75 europai poni, es ezert nem esett meg szett mert nincs benne kraft ezert birt ennyit a kuplung is. Ezen az lenne a meglepo ha nem menne el ennyit. Pont mint a zoldsege. Es ahogy az elso mondatban benne is van ez nem a PD tdi, mert az nem errol szol, ugyan ugy mint egy 300 lovas turbos auto sem. Ez megbizhato, no feeling, csak olcso docoges. Jo lesz ez a Suzuki! Remelem lesz belole kombi is!

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Szar turbós, úgyis széthullik…ahogy mondta Menőző Manónk! De még a végén az is kiderül, hogy a japán turbósok nem hullanak szét, csak az európaiak….:-D
    Egyébként ráfért már Suzukira hogy valami normálisnak tűnő típust felmutasson.

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Mint megtudhattuk, a turbós autók nem bírják, itt alattam azt írja az illető, hogy ez “minden turbóra igaz”. Nos, nem igaz. 😀
    A gyártmány most lényegtelen, állhatna itt számos másik gyártó terméke, a hangsúly nem ezen van.
    Íme:
    [url]http://totalcar.hu/tesztek/2012/06/07/golfot_egymillio_kilometerrel/2/[/url]

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Ez a motor sem lesz örökéletű elnyűhetetlen ami minden turbora igaz.
    Legalább ők még megmaradnak 1-nél, nem kell 4 mint a Bmw-nél.
    Az Audi rákontráz úgyis, ott úgy hallani ahány henger annyi turbo, de lehet hogy az A,S, RS után amannyi írva van annyi turbo lesz, Kempelen örülhet.

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    azt az A oszlopot nem tudom, hogy gondolták, de rettenetesen idétlen, hogy az oldalablak nem követi A oszlop szintjét, hanem mintha lapos lenne az A oszlop, olyan vonalat követ….teljes a káosz…a domborítások is idétlenek, a hátsó traktus meg sandero szint kb…bár sztem az szebb.

  • 2017.10.28. at 13:12
    Permalink

    Erre az “enyhe hibrid” kifejezésre kaptam föl a fejem – de a leírtak alapján már világos, hogy tulajdonképpen a PSA e-Hdi rendszeréhez hasonló lesz. Az eleje nagyon Nissan-os, hunyorítva még annak is lehetne nézni. De amúgy pofás. Biztos Indiában lesz a gyártás.

Vélemény, hozzászólás?