Mégiscsak lesz 1,5 milliós Dacia?

Twingo-alapokon jöhet egy olcsó Dacia-mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy hírlik, Dacia-jelvényes miniautón dolgozik a Renault-csoport. Alapja a hátsókerekes Twingo lesz, árát 5000 eurósra ígérik.


A német Autobild értesülései szerint eldöntött tény, hogy az új Renault Twingo műszaki alapjain Dacia-jelvényes miniautó is készül, ráadásul 5000 eurós, úgy (300 forintos euróval kalkulálva) 1,5 millió forintos belépő árszintet célozva. Sok egyebet még nem tudni, a hírt hivatalosan nem erősítették meg, igaz, nem is cáfolták. Tényleg tovább bővül a piac legolcsóbb autóit zajos sikerrel gyártó francia-román márka modellpalettája? (Ami a piac legfiatalabbja.)
Hirdetés

Mérget azért nem vennénk rá, hiszen korábban már kipukkadt ez a lufi. Ám ha lesz Citadine vagy más nevű Dacia-mini, minden bizonnyal 70-90 lóerős kis 1,0 literes, 3 hengeres szívó vagy turbós benzinmotorok hajtják majd hátul (rokonságban a közeljövő smartjaival is), míg a bázisverzió ezért a pénzért nem nagyon kínálhat gazdag felszereltséget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 11:43
    Permalink

    Majd elválik lesz e belőle valami. Mindenesetre hely és energiatakarékos, utasbarát, megoldás. Elöl-hátul csomagtartó, dönthető hátsó üléstámlákkal, ami aztán megdobja a hátsó csomagteret. Gyakorlatilag ezzel az építési formával csodákat lehet művelni. Már réges régen ezt az építési módot kellene forszírozni a mini kategóriában. Piaci szempontból nem azt a Smart-ot kell alapul venni és kétkedni a sikerben, ami még 3 méteresre sem sikeredett, hanem a 3,5 méteres méretosztályban autót építeni ezzel az elrendezéssel.
    Amikor az első Twingo megjelent, szokatlan formájával agyrémnek titulálta az autós társadalom. Mégis mekkora siker lett belőle. Tulajdonképpen ebből nőttek ki utána az egyterűek. A mai változó, egyre szűkülő energia világban a padló alatti építési forma ugyanúgy iránymutatónak vehető.

Vélemény, hozzászólás?