Az egész világot letámadná a Tesla, Európában is üzemet nyitott

Üdvözli a dízelbotrányt a Tesla, már Európában is készülnek az autói

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összeszerelő üzemet nyitott a Tesla Hollandiában, a cégalapító Elon Musk, pedig üdvözli a dízelbotrányt, ami szerinte mutatja: nincs több a technikában.


Tavaly 35 ezer autót értékesített a Tesla, öt év múlva pedig már több mint félmilliót szeretne. Ennek nemcsak az új modellek érkezése, hanem a gyártókapacitás növelése is alapfeltétele. Tudjuk, hogy nagyon zárosan érkezik a Model X, de két éven belül várhatjuk a 3-as BMW, meg persze az Audi A4 és a Mercedes-Benz C-osztály vetélytársának is szánt Model 3-at. Most viszont az a nagy hír, hogy a jól ismert Model S a múlt hét pénteki gyáravatás után már Európában, Hollandiában is készül. Legalábbis az összeszerelést az európai piac számára oda telepítette a Tesla.
Hirdetés

Elon Musk cégvezér nem mellesleg arról beszélt, hogy a Volkswagen által kirobbantott dízelbotrány kiváló arra, hogy rávilágítson: a dízeltechnika a végéhez ért, nincs benne több, a mai előírásokat már aligha lehet teljesíteni és valós üzemben is betartani. Így aztán reményei szerint mostantól a vevők kevésbé fognak majd félni a helyi emissziótól mentes villanyüzemtől. Azt leküzdve már csak az ösztönzőket kellene úgy alakítani, hogy - ha nem is a Tesla, de egy olcsóbb - villanyautó összköltség szempontjából vonzó, elérhető alternatíva lehessen. És nem kizárt, hogy az lesz, a régóta ismert, csak részleteivel még nem létező Jedlik Ányos Program akár áfamentességet is hozhat itthon a villanyautóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Az a kompakt tejfölösdoboz szarrá veri a az elavult, égő, legalja koromdízeledet a következőkben:
    – környezetterhelés
    – fogyasztás
    – teljesítmény
    – gyorsulás
    – zaj
    – helykínálat
    – praktikum
    – megjelenés
    – kultúrált működés
    – presztízs

    Na, ezért van neked csak egy legalja koromdízeled, elmebetegekhez az passzol legjobban. LOL! 🙂

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Ezt mondod te a legalább 10 éve betonhülyeséget betonhülyeségre halmozó semmihez sem értő koromdízelbuzi kibic.
    Igen, annyira szarok a toyók, hogy ezzel a szarral sikerült világ legnagyobb autógyártójává válnia és ott is maradnia. Igen, a toyónál akkora kretén idióták ülnek, hogy már sok évvel ezelőtt bejelentették, hogy a koromdízel úgy zsákutca és úgy halott ahogyan csak van és nem foglalkoznak tovább a fejlesztésével, ellenben te a nulla IQ-s óriási eszeddel még a mai napig is az európai dízelpiacról handabandázol ami nemsokára nem is fog létezni.
    Egyszerűen nincs megfelelő szó arra a hülyesgre és tehetségtelenségre amit előadsz. Vagy talán mégis, olyan vagy mint a sheppard hülyegyerek. LOL! 🙂

    [i]“Amíg nem teszik be a Lexusokba a CT/ Toyota 136LE-s hajtásláncát sok piacon nem rúgnak labdába.”[/i]

    Aha világos, tehát amíg nem teszik bele a Lexus-okba toyo által kifejlesztett és sok millió példányban már eladott és a Lexus CT200h-ban is már régóta benne levő – amit mellesleg nem is nagyon vesznek 🙂 – HSD hajtásláncot, addig nem rúgnak labdába “sok” piacon labdába, annak ellenére, hogy a valóságban minden piacon rugják a labdát elég keményen. Elmeorvos látott már?

    Ráadásul van mégegy rossz hírem, a 136 lovas HSD-t már sehová sem fogják nagyon tenni, mivel a 4. generációs változata ennél combosabb és azt fogják rengeteg helyre tenni, úgyhogy fájdalom, de ezt az idióta ötletedet sem fogják megszívlelni Toyota City-ben. LOL! 🙂

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Megint kezded? LOL

    9 millió forint egy kompakt tejfölösdoboz autóért nem kevés éppenséggel. És tudjuk, hogy milyen hangokat ad ki nagyobb gyorsításkor 🙂

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Csakhogy a toyoták mint autók úgy ahogy van xarok (anyagok kezelés, formák), a Lexusnál pedig nagyjából hiányzik a praktikum, és/vagy iszonyatos büntetőadókat fizet rá az ember a csillió lóerő miatt, (Japánok sosem értették hogy miről szól az európai dízelpiac)

    Amíg nem teszik be a Lexusokba a CT/ Toyota 136LE-s hajtásláncát sok piacon nem rúgnak labdába. Viszont gondolom nem méretgazdaságos meglépni a fejlesztést amíg összesen 10-20.000 autót adnak el az EU-ban. Más kérdés hogyha a Mercedesnek megéri a belga szabályokhoz homoligázlni a dízeljeit, a Lexus is megtehetné a hibridekkel.

    De pl most a dízelhiszti közepén egy 163LE “NX200h” szerintem tarolna ott is ahol a szabályokat a dízelekre szabták…

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Senki sem beszélt rólad, téged említeni sem érdemes.
    Ott a HSD hibrid, töredék annyit szennyez mint a sima benzines/koromdízel, csendes, jól gyorsul, keveset fogyaszt, megbízható és megfizethető. Persze ezek felfogsásához működő agy kéne, éppen ezért ülsz te egy csak egy szaros, elavult, égő, legalja koromdízelben. 😛

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Tévedés. Én szívesen vennék villanyautót, ha nem ennyibe kerülne.

    Mondjuk a Nisan Leaf-eket nézegettem, de az is 9 millió újonnan. Csak ugye az a tejfölösdoboz belter, a 14 órás töltés + 150 km-es hatótáv, ami autópályán nem tudom mennyire redukálódik. Ugyanis nagyrészt ott használnám.

    Nem, sajnos nem alternatíva egyelőre. Addig marad a korom.

    Egyébként nem örülök neki, ez van. Szívóbenzines sokat fogyaszt és hangos, turbóbenzines ugyanúgy sokat fogyaszt, és ha már turbo, meg közvetlen befecskendezés + egyéb hülyeségek, akkor már dízelem is lehet 🙂

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    zőőőd fiam, nem tudsz megváltozni. Az i8 mióta teljesen elektromos autó szerinted? Tudom, azóta amióta a koromdízel az univerzum legjobb találmánya. 🙂
    De ha már itt tartunk előáshatod az i8 eladási számait és összevetheted a Model S-ével. De az i8 számaihoz egy nagyon erős nagyítót is használnod kell majd, hogy egyáltalán láthatóvá váljanak a Model S-éhez képest. 😉

    Az i8 egyedül árban nagyjából egy kategória a Model S-el (de így is drágább), minden más tekintetben egy kakkantó.
    Tessék, itt van a kloákatöltelék i8-ad egy Model S mellett:

    [url]https://youtu.be/ZzcILdbrYYs[/url]

    Mindezt egy akár 7 személy szállítására alkamas Model S tudja akár kisfurgonnyi csomaggal, szemben a 2 + 2 láb nélküki nyomorék és egy golftáska szállítására képes i8-al. LOL! 🙂

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Óh dehogyis, ne feledkezz meg azokról akik jó évtizede fennen hangoztatják, hogy márpedig az autó az kőolajszármazékkal megy és az utolsó cseppet ők fogják büszkén elégetni a tragacsukban. Ezek az idióták fizikai fájdalmat éreznek, ha nem egy büdös/zajos/koszos/környezetpusztító trágyában ülnek, ami az üzemanyag energiájának minimum 2/3-ával az utcát fűti és zajongja be. Nekik az okoz pozitív érzést ha egy minél elavultabb szerkezettel minél jobban szennyezhetik szét a környezetüket úgyhogy a Tesla járműveit kerülik mint ördög a tömjénfüstöt.

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Eszerint már Júliusban megvolt a 30.000 I3 és I8 eladás. Utóbbi eléggé Tesla ár és katergória. Vagy akkor a “te” bimmered nem ugyanaz mint az “enyém”.

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Én viszont nagyon hangosan jegyzem meg, hogy továbbra is csak betonhülyeségeket terjesztesz. A bimmered feleannyi elektromos autót sem adott el mint a Tesla, ráadásul az i3 átlagára a közelében sincs a Model S-ének (a többi paraméteréről nem is beszélve).

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    mivel Hollandia a Tesla második legnagyobb európai piaca, nyilván gesztus is,mielőtt a Holland kormány leállítaná a nagyvonalú állami támogatásokat. Norvégia még durvább, de mivel EU-n kívül van, hiába a legnagyobb piac.

    Azért halkan jegyzem meg, 35.000 darab eladott autó. Ez valahol a Maserati darabszámait és árait hozza, ami mondjuk szép eredmény egy újonctól, de azért nem a világ vége.

    Még halkabban jegyzem meg, a BMW is elad ennyit elektromos autóból 2014ben.

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    Ennek az Elon gyereknek mostmár lassan le fogok keverni egy taslit plagizálásért, hát nem mindig azt mondja amit én csak néhány hét/hónap/év/évtized késéssel? 😉

  • 2017.10.28. at 12:44
    Permalink

    A holland nem kimondottan olcsó munkaerő:) De egyébként jó helyet választott Elon Musk.

    Ez itt s3000 nevű fórumtársunk terepe lesz – kutya legyek, ha nem terem itt haramosan. Örülök, hogy az amerikai autóipar kezd magára találni – de érdekes, hogy egy pár éves múlttal rendelkező, elektromos autóiról elhíresült gyár lett a folyamat elindítója.

Vélemény, hozzászólás?