Audi Ultra: 150 lóerős benzines kabrió 4,7 l/100 km étvággyal

Új éhezőművészek az Auditól, bővül az Ultra-kínálat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Takarékos Ultra-kínálatát bővíti az Audi, már benzines motorral, akár kabrióként is jönnek a spórolásbajnokok.

Tavaly augusztusban került gyártásba az Audi első Ultra modellje, az A3 Ultra, mely 1.6 CR TDI motorjával 3,2 l/100 km vegyes fogyasztást ígér, majd idén év elején már bővült az Ultra-kínálat; az A4, A5, A6 sorozatok 2,0 literes TDI-vel lehetnek Ultrák. A közeljövőben pedig benzinmotorral is kiegészül az Ultra modellek sora, először az A3-széria esetén. Az MQB-platformos négykarikás a 150 lóerős 1.4 TSI hengerlekapcsolós (ACT) motort kapja meg. Alapáron hatsebességes kézi, felárért hét fokozatú dupla kuplungos S tronic váltóval szerelik, s az A3 teljes kínálatában, azaz a három- és az ötajtóson túl a győri gyártású szedánban, valamint a kabriónál is elérhető lesz. A benzines A3 Ultra karosszériaváltozattól függetlenül 4,7 l/100 km vegyes fogyasztást és 109 g/km CO2 emissziót ígér, ennek ellenére nem egy lomha autó, 100 km/órára 8,1 másodperc alatt gyorsul, 220 km/órás végsebességet tud.
Hirdetés

A benzines Ultra érkezése mellett a 110 lóerős 1.6 TDI, ami tavaly még csak a meredekhátú A3-asokba került be, idéntől szintén a teljes A3-kínálatban elérhető lesz. Igaz, azzal a győri A3 limuzin 3,2 helyett 3,3 l/100 km fogyasztást tud, CO2 emissziója 85 helyett 88 g/km.
Az eddig is tucatnyi Ultra modellt kínáló Audi az új A3-asokkal további 10 variánssal bővítette kínálatát, immár 22 különböző Ultra verzió választható, még a nagyobb sorozatoknál is 120 g/km alatti szén-dioxid emisszióval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?