Ez lesz az új Subaruk alapja

Új platformot készített a Subaru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A következő, idén bemutatkozó Impreza már a Subaru teljesen új platformjára fog épülni. A japánok megmutatták, mit tud az építőkészlet.


Mivel nem egy kész autó van a képeken, így elsőre talán nem annyira izgalmas, amit a Subaru megosztott a világgal, pedig nagyon is az. Az összkerékhajtási rendszereiről és igényes technikájáról ismert és a Toyota kötelékébe tartozó kis japán gyártónak óriási lépés ez. A Subaru ugyanis kifejlesztett egy teljesen új személyautó építőkészletet. A platform az idén őszre várható új Imprezával fog bemutatkozni, de jelentősége azon túlmutat, mivel egy sor másik autónak adhatja még az alapját. A Subaru pontos adatokat még nem tett közzé az új autóalapról, épp csak egy kis betekintést engedett a színfalak, avagy a lemezek mögé.
Hirdetés


A Subaru célja a jobb vezethetőség és a komfortosabb futás együttes elérése volt. A gyár ígérete szerint a sportosra hangolt felfüggesztések ellenére a korábbinál alacsonyabb zajszintet tesz lehetővé az új struktúra. Az erősebb szerkezet mellett a lejjebb vitt tömegközéppont is jól hat a jövőben erre épülő kocsik autózhatóságára. Az egyszerűen csak Subaru Global Platform néven emlegetett alap a felhasználás módjától függően 70-100 százalékkal teheti merevebbé a ráépülő újabb modelleket az elődjeikhez képest. A várakozások szerint a hátsó futóművázhoz rögzített stabilizátorrúdja 50 százalékot javíthat a kerekek ívtartásán. Mivel többféle modellt is erre építenek, így alkalmassá tették a benzines, a dízel és a hibrid hajtásláncok befogadására is. A Subarut gyártó Fuji Heavy Industries elnöke, Yasuyuki Yoshinaga közleményében úgy fogalmazott, hogy a Subaru Global Platformban benne van minden szakmai tudás és tapasztalat, amit az évek alatt felhalmoztak. Reméljük bejön a számításuk, és az új Impreza megint olyan előremutató konstrukció lesz, mint raliklasszis elődje a '90-es és 2000-es évekből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?